Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz külügyminisztérium figyelmeztetett a a Zaporozsjei Atomerőmű bombázásának következményeire

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Rendkívül nagy, ember által okozott katasztrófához vezethet, ha az ukrán hadsereg tovább bombázza a Zaporozsjei Atomerőművet – nyilatkozta a TASSZ-nak Ivan Necsajev, az orosz külügyminisztérium információs és sajtóosztályának igazgatóhelyettese. 

Az ukrán fegyveres erők mániákusan álövik Európa legnagyobb atomerőművét Zaporozsjéban, nem törődve annak biztonságával. <…> ezzel az ukrán fél szándékosan egy nagyszabású, ember okozta katasztrófát idézhet elő mondta Nyecsajev.

Véleménye szerint az Egyesült Államok és Ukrajna európai szövetségesei elégedettek ezzel a helyzettel.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova korábban óva intette Ukrajnát a zaporozsjei atomerőmű elleni provokációk folytatásától, amelyek balesethez vezethetnek. Szerinte Kijev az, amelyik súlyosbítja a helyzetet az atomerőmű körül, dróntámadásokkal és az erőmű személyzetének megfélemlítésével. Zaharova emlékeztetett arra, hogy korábban július 18-án egy UAV dróntámadás következtében lövedékek csapódtak be pár méterre a létesítmény kritikus infrastruktúrájától, és csak a csodának köszönhető, hogy nem történt nagyon komoly tragédia.

 

Kiemelt kép:  Zaporozsjei Atomerőmű / Fotó: Konsztantyin Mihalcsevszkij/RIA Novosztyi

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: