KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz közszolgálati tévé elnök asszonya a Donbassz befogadását szorgalmazza

Az orosz közszolgálati tévé elnök asszonya a Donbassz befogadását szorgalmazza

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Donyeckben került sor „Az orosz Donbassz” elnevezésű integrációs fórumra. Ezen Margarita Szimonyan, a «Russia Today» nemzetközi hírügynökség főszerkesztője kijelentette: az Orosz Föderációnak be kell fogadnia a Donbassz népköztársaságait.

„Senki sem hatalmazott fel engem arra, hogy így beszéljek. De jogom van a fájdalomra, a véleményemre. Ez késztetett engem arra: harcoljak azért, hogy a Donbassz emberei megkaphassák az orosz állampolgárságot. Ez a véleményem, ez a fájdalmam késztet arra, hogy kimondjam: a Donbassz emberei azt a lehetőséget akarják, hogy oroszok lehessenek.

És kötelességünk, hogy mi nekik ezt a lehetőséget biztosítsuk. A Donbassz emberei azt a lehetőséget akarják, hogy oroszul beszélhessenek, hogy senki őket meg ne foszthassa ettől a joguktól. Hogy senki – semmiféle papírfecnikkel, újabb és újabb puccsokkal, törvényes vagy törvénytelen hatalomváltásokkal, semmivel ne vonhassa kétségbe ezt a jogukat. Ők oroszul akarnak beszélni, nekünk pedig kötelességünk, hogy nekik ezt a lehetőséget biztosítsuk. A Donbassz emberei a saját otthonukban akarnak élni, és részei akarnak lenni a mi óriási kiterjedésű, nagy, bőkezű Hazánknak. És nekünk kötelességünk, hogy mi ezt a lehetőséget nekik biztosítsuk.

Oroszország, anyácska, fogd kézen és vidd magaddal haza a Donbasszt” – mondta.

https://novorosinform.org/844250?utm_source=pushworld&utm_medium=push&utm_campaign=common&utm_content=link

Egy orosz író szerint a Kreml fontos döntéshez közeledik a Donbassz ügyében

Fotó: Rossotrudnichestvo

 

„Az orosz Donbassz” elnevezésű fórum megrendezése, illetve azon Margarita Szimonyan figyelemre méltó felszólalása arra utal, hogy a Kreml fontos egy, a Donbasszt illető igen fontos döntés felé tart – jelentette ki Kirill Benegyiktov orosz író.

Mint azt az író Facebook oldalán írta: „Margarita Szimonyan felszólalása „Az orosz Donbassz” elnevezésű fórumon – Oroszország, anyácska, fogd kézen és vidd magaddal haza a Donbasszt” – de önmagában az a tény is, hogy egy ilyen fórumra sor került (melynek elnevezésében, csodák csodája, szerepelt az a bizonyos „o” betű!), annak a jele, hogy a Donbassz ügyében a Kreml egy olyan fontos politikai döntéshez közeledik, ami jelentőségében a Krímmel való 2014-es újraegyesüléshez mérhető.”

Az író véleménye szerint az orosz vezetést egyrészt a tiltakozó akciók erősödése, másrészt a washingtoni kormányváltás indítja erre a döntésre.

„Ahogy 2012-ben a Bolotnaja vezetett el oda, hogy két évvel később a Krím visszatért (1), úgy a 2021-es Navalnij melletti megmozdulásokból is az sülhet ki, hogy viszonylag rövid időn belül Novorosszija egyesül Oroszországgal” – vélekedik Benediktov.

Mint mondta, Moszkva és az új amerikai adminisztráció szembenállása során a Donbassz olyan adu, amit nem lehet felülütni. Lévén, hogy az USA mindent elkövet majd. hogy megkísérelje elérni Oroszországban a hatalomváltást.

Mint emlékezetes, Andrej Kozenkó, parlamenti képviselő, a „Donbassz-Oroszország” Integrációs Bizottság koordinátora korábban kijelentette, hogy az „Orosz Donbassz” doktrína hozzájárul majd a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság Oroszországba történő további integrálódásához, ami, a maga részéről ösztönzője lesz majd a történelmi Novorosszija újjászületésének. 

Megjegyzés:

(1)  A moszkvai Bolotnaja téren 2012-ben nagy kormányellenes megmozdulások sorára került sor. Eléggé mesterkélt azonban ehhez az eseményhez kötni a Krím 2014-es visszatérését Oroszországhoz. 2012-ben még senki sem láthatta előre a két évvel későbbi eseményeket. Az Amerika által finanszírozott és levezényelt „Majdan” egyik célja a stratégiai fontosságú szevasztopoli orosz haditengerészeti támaszpont megszerzése volt. Oroszország, egy államközi szerződés értelmében 2042-ig bérelte Ukrajnától a támaszpontot. 2014-ig ezzel nem is volt semmi baj. A Majdan-féle puccs után azonban Moszkvának lépnie kellett, ha nem akarja elveszteni ezt a támaszpontot. Az orosz államfő, mesteri húzással, szinte az utolsó pillanatban ragadta ki az amerikaiak kezéből a támaszpontot. A Krím visszatéréséről 2014. március 18-án aláírt szerződés követően Moszkva szinte azonnal felmondta Ukrajnával az okafogyottá vált bérleti szerződést.

NewsFront

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: