KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz kormány jóváhagyta a dróngyártás fejlesztési stratégiát

Az orosz kormány jóváhagyta a pilóta nélküli szerkezetek fejlesztésével kapcsolatos, 2023-ig érvényes stratégiát – jelentette a RIA Novosztyi hírügynökség.

A stratégia értelmében 2030-ig új gazdasági ágazat jelenik meg, amely a polgári célú drónok felhasználásával kapcsolatos – közölte a kormány sajtószolgálata.

“Az iparág kialakításának alapjául a már meglévő drónok használatának tapasztalata szolgálhat alapul. Ezeket már ma is felhasználják egyebek mellett az energiahálózatok állapotának felmérésére, s a segítségükkel ötszörösével sikerült csökkenteni az ilyen ellenőrzések időtartamát. A meghibásodások feltárásával pedig nyolcszorosára csökkent a balesetek kockázata”

– olvasható a közleményben.

A dokumentum az ágazat fejlesztésének öt alapvető irányvonalát vázolta fel: a hazai drónok iránti igény növelését, a sorozatgyártás kidolgozását, termelő létesítmények létrehozását az új technológiák felhasználására, a szükséges infrastruktúra fejlesztését, a személyzet kiképzését és az alap- és perspektivikus kutatásokat.

A stratégia kidolgozói szerint a távlati tervek között szerepel személyszállításra alkalmas drónok kifejlesztése is. Emellett a kormány rövidesen befejezi a munkát a pilóta nélküli rendszerek fejlesztésére vonatkozó nemzeti projekt létrehozásában is.

A közlemény szerint jelentős szerepet szánnak a drónoknak egyebek mellett a mezőgazdaságban, az építésfelügyeletben, a geoadatbázisok létrehozásában és aktualizálásában, valamint a nehezen megközelíthető helyekre történő adatszállításban – áll még a kormány sajtószolgálatának közleményében.

A drónok oroszországi piaca már idén eléri az 50 milliárd rubelt (200 milliárd forint).
Vaszilij Oszmakov ipari és kereskedelmi miniszterhelyettes szerint 2030-ra Oroszországban a hazai drónok aránya a jelenlegi 22-ről 70 százalékra nő, az ország technológiai függetlenséget kíván elérni a gyártásukban.

Orosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük