TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A brüsszeli korrupt elit az érinthetetlenek kasztja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország nem kér az illegális migrációból, az iskolák ajtaján kopogtató genderpropagandából és a háborúból. Békét, mielőbbi fegyvernyugvást és az európai gazdaság stabilizálását szeretnénk – hangsúlyozta Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója Budapesten. Őt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Romlott az európai uniós intézményekbe vetett állampolgári bizalom a brüsszeli vezetőket érintő korrupciós botrány miatt, amelyben “a balliberális többség valamennyi pártcsaládja érintett.” Ezt a korrupt elitet azonban a közbizalom léte vagy nem léte nem érdekli, és zavartalanul veszik fel havi javadalmazásukat az uniós polgárok adóbefizetéseiből. Mi kellene ahhoz, hogy a bűnözővé vált EU-politikusok kénytelenek legyenek szembenézni a törvénnyel?

– Az EU-nak sokkal szigorúbb átláthatósági és korrupcióellenes szabályokkal kellene rendelkeznie ahhoz, hogy érdemben javuljon a helyzet. Jelenleg a brüsszeli döntéshozókat szinte lehetetlen ellenőrizni, nagyon kevés derül ki a munkájukról. Az Európai Parlament képviselőinek például nem szükséges beszámolniuk arról, milyen érdekeket képviselő lobbistákkal találkoztak zárt ajtók mögött.

A nagy értékű ajándékok esetén ugyan van bejelentési kötelezettség, de amikor az EP elnöke 140-nél is több alkalommal „elfelejtette” ezt megtenni, semmi következménye nem lett a mulasztásának.

A teljes interjú itt olvasható

PrésHáz. eu

Kiemelt képen: Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója / fotó: képernyőkép

Ez is érdekelheti:  Ezekben a kerületekben lett elegük az embereknek Karácsonyból

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük