ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz hadsereg elismerte, hogy vannak veszteségei

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz hadsereg szenvedett veszteségeket és néhány katona pedig az ellenséges erők fogságába esett az Ukrajnában zajló hadművelet során – ismerte el Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnap egy sajtótájékoztatón.

„A hadművelet elindítása óta az [orosz hadsereg] 254 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 31 repülőgépet a földön, 46 sorozatvető rakétarendszert, 103 tüzérségi löveget és aknavetőt, 164 speciális katonai járművet semmisített meg” – mondta Konashenkov.

Az orosz katonák bátorságról és hősiességről tesznek tanúbizonyságot a különleges katonai harci művelet  során. Sajnos vannak halottak és sebesültek is a katonák között.

A tisztségviselő nem részletezte az orosz csapatok veszteségeit számszerűen, csak annyit közölt, hogy ez „sokszor kevesebb, mint a megsemmisített nacionalisták és az ukrán reguláris katonai erők által elszenvedett áldozatok száma”.

Kis számú orosz katona esett az ukránok fogságába – ismerte el Konasenkov, elítélve a velük szembeni bánásmódot.

„Tudjuk, hogyan bánnak az ukrán nácik a néhány elfogott orosz katonával” – mondta. „És azt látjuk, hogy a bántalmazás és a kínzás ugyanaz, mint a német náciké és a Nagy Honvédő Háborúbeli csatlósaké.”

Az orosz hadsereg szorosan figyelemmel kíséri azokat a felvételeket, amelyek állítólag az fogságba esett orosz katonák ukrán nacionalisták által elkövetett bántalmazását mutatják be

– figyelmeztetett a tisztségviselő, és megígérte, hogy az ilyen magatartást tanúsító személyeket felelősségre vonják.

„Ez vonatkozik a kijevi rezsim vezetőire és csatlósaikra, akik közvetlenül az orosz katonák bántalmazására szólítanak fel, megsértve a hadifoglyokkal való bánásmódról szóló egyezményt”

mondta Konasenkov, aki azt is hozzátette:

„Mindazok, akik letették a fegyvert és felhagytak az ellenállással, visszakerülnek a családjukhoz”

RT nyomán

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: