Az orosz flotta ellenőrzése alá került a Fekete-tenger északnyugati része

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz Fekete-tengeri Flotta (BSF) átvette az irányítást a Fekete-tenger északnyugati részén, és dominanciát szerzett az Azovi-tengeren. Igor Osipov, a Fekete-tengeri Flotta parancsnoka szerint a hadihajók és repülőgépek továbbra is nagy hatótávolságú, nagy pontosságú rakétákkal csapnak le az ukrán fegyveres erők jelentős katonai infrastrukturális létesítményeire. Az orosz flotta támogatja az orosz gyalogság offenzíváját – írja az Interfax.

A Fekete-tengeri Flotta harci tevékenysége a speciális katonai művelet során lehetővé tette az Azovi-tengeren és a Fekete-tenger északnyugati része feletti ellenőrzést. A flotta hajói és repülőgépei nagy pontosságú, nagy hatótávolságú fegyverekkel pusztítják el a kritikus ellenséges célpontokat, támogatják a szárazföldi haderőcsoport támadó hadműveleti egységeit ” – mondta köszöntőjében Igor Osipov, az orosz haditengerészet napján.

Korábban Jevgenyij Popov, az Állami Duma Információs Politikai, Informatikai és Kommunikációs Bizottságának alelnöke elmondta , hogy az orosz csapatok rakétatámadást indítottak Odessza kikötője ellen. Elmondása szerint ezt a tengeri kikötőben található Harpoon hajóelhárító rakéták megsemmisítése érdekében tették.

Hulusi Akar török ​​védelmi miniszter pedig erre úgy reagált, hogy a csapások nagy aggodalmat keltenek Ankarában, mivel röviddel azután jelentették be azokat, hogy az ENSZ, Törökország, Oroszország és Kijev között megállapodás született az ukrajnai gabonaexportról.

 

Kiemelt kép: Makarov admirális – a fekete-tengeri flotta fregattja / MOD Russia/Global Look Press

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük