KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az iszlám radikálisok újabb célpontja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Közeleg az utolsó napod, Meloni meg fogsz halni, addig is nagyon vigyázz a lányodra!” – ilyen és ennél durvább fenyegetések tucatjaival riogatják Olaszország miniszterelnökét.

Az arab és iszlám országokban Giorgia Meloni elleni gyűlölet aggasztó méreteket öltött. Az első, az üggyel kapcsolatos reagálásokat az Il Giornale hozta nyilvánosságra, ám figyelemmel kisértük a RAI híradásaiban elhangzott, gyűlöletre utaló mondatokat is. Szeptember közepén történtek, azaz Lampedusa „nagy inváziója” utáni törvény szigorítások indították be a fenyegetési hullámot.

Izrael és Palesztina közötti új konfliktus kirobbanását követően, olaj volt a tűzre az olasz intézmények Izraelt támogató bejelentései.

A közösségi oldalakon egyre jobban terjed a Meloni elleni iszlamista gyűlölet.

„Allah álljon bosszút rajtad” – olvasható az egyik üzenetben. „Amennyiben Allah úgy akarja, méreggel gyengévé és védtelenné tesz”. „Allah ébressze fel alattvalóit…”. „Eljön a leszámolás napja számotokra kutyák, mert támogatjátok a cionista entitást”, majd Melonit támadó átkokkal folytatódik. Ezen túlmenően szexista sértések is garmadával érkeztek. Egy korábbi fürdőruhás képet mutogatva a miniszterelnökről rendkívül sértő bejegyzések sokaságával próbáltak az olasz miniszterelnökre hatást gyakorolni.

Lehetetlen megállapítani, hogy a fenyegetések mögött mennyi a valóságtartalom, de az Olaszországban és általánosabban Európában élő muszlimok óriási száma már önmagában is figyelmeztető, hiszen egyre több jel utal a radikálisok számának ugrásszerű emelkedésére, az iszlám fundamentalizmus előretörésére. Nyilvánvaló, hogy a közel-keleti konfliktus fokozza a nyugati világ elleni gyűlöletet, amit az Allah nevében elkövetett számos terrortámadás is bizonyít. Felmérni is lehetetlen, hogy hány magányos farkas radikalizálódott Allah nevében, és hány – még a hatóságok számára is – ismeretlen végrehajtó van nyugaton, aki kész a gyakorlatba ültetni az üzenetekben rejlő fenyegetéseket? – tette fel a kérdést az olasz lap.

Ez is érdekelheti:  A pánik már elkezdődött: Kijev csak májusig húzhatja?

Gönczöl András – Magyar Hírlap

Kiemelt képen: a Rómában a tüntetők plakátokkal és palesztin zászlókkal vonultak az utcára, tűzszünetet követelnek / Fotó: AFP/Tiziana Fabi

Kapcsolódó:

Lemondott az olasz miniszterelnök tanácsadója az orosz tréfa miatt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük