KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az EU Kínától vásárol LNG-t

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egyre több EU-ország növeli gázmennyiségét az azonnali piacon vásárolt kínai cseppfolyósított (LNG) földgázzal, amit a kínaiak a náluk fennmaradt feleslegből kínálnak – írja a Financial Times.

Kína a világ legnagyobb LNG-felvásárlója és a nemzetközi piacon értékesítette többletmennyiségének egy részét. A többlet keletkezése a gyenge belföldi keresletnek tudható be, mivel a Covid-19 korlátozások jelentősen elhúzódtak.

Miközben az EU az energiaellátás biztosításával küzd így a fűtési szezon előtt, és az oroszországi gázszállítások jelentősen visszaestek, a kínai LNG-t az azonnali piacon vásárolták meg még annak ellenére is, hogy az így jóval drágább.

Az egyik kínai LNG-kereskedő, a JOVO Group nemrégiben nyilvánosságra hozta, hogy LNG-rakományt adott tovább egy európai vevőnek. Kína legnagyobb olajfinomítója, a Sinopec Group is arról számolt be, hogy LNG többletkészletét a nemzetközi piacon értékesítette. A jelentések szerint a cég idén eddig 45 rakomány LNG-t értékesített, ami körülbelül 3,15 millió tonnát jelent. A Financial Times becslése szerint 2022 első felében a kínai LNG teljes mennyisége meghaladhatja a 4 millió tonnát, ami Európa teljes gázimportjának körülbelül 7%-át teszi ki ebben az időszakban.

 

Kiemelt kép: © Getty Images / CHUNYIP WONG


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  „A kígyók nem csak kígyózni, vedleni is tudnak”

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük