Az EU ezen a héten kizárja Ukrajnát a „zöld országok” listájából

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Unió a tervek szerint még ezen a héten kizárja az utazás szempontjából biztonságos országok listájából, ami az EU-s határok lezárását jelenti az ukrán állampolgárok előtt – adta hírül az rbc.ua hírportál hétfőn Rikard Jozwiak brüsszeli újságíró Twitter-közlésére hivatkozva.

A jelentés szerint Jozwiak bejegyzésében azt írta: „ezen a héten Ukrajna ki lesz zárva azoknak a harmadik országoknak a listájából, amelyeket az EU utazási célból biztonságosnak minősít.” Hozzátette: Ukrajnát idén július közepén vette fel az EU a biztonságos országok listájára, de a Covid-19 járvány felerősödése az utóbbi időben azt jelenti, hogy az ország nem fog felkerülni a listára.

A hírportál emlékeztetett rá, hogy az EU hetente újítja meg azoknak az országoknak a listáját, amelyekben kedvező a koronavírus-helyzet. Az EU azoknak az országoknak az állampolgárai előtt tartja nyitva a határait, amelyek a „zöld listán” vannak. Ha valamely ország kikerül a „zöld listából”, akkor az EU lezárja a határait az állampolgárai előtt.

(vb/rbc.ua) / Karpat.in.ua

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük