KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarország sem szavazta meg a gázai humanitárius fegyverszünetről szóló határozatot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ENSZ-közgyűlés pénteken nem kötelező érvényű határozatot fogadott el, amelyben haladéktalan és tartós humanitárius fegyverszünetet szorgalmaz a Gázai övezetben az ellenségeskedések beszüntetése végett. Az ENSZ-közgyűlés határozatai bár nem bírnak jogilag kötelező erővel, mégis politikai súlyuk van – számol be az MTI.

A dokumentum egyebek között elítél minden erőszakot az izraeli és a palesztin polgári lakossággal szemben, követeli a túszul ejtett civilek haladéktalan és feltételek nélküli szabadon engedését, valamint a humanitárius segélyszállítmányok akadálytalan bejutását a palesztin térségbe.

A közgyűlés határozatában ezen felül

„határozottan elítéli a palesztin civil lakosság kényszerű áttelepítésére irányuló próbálkozásokat”

és felszólítja Izraelt, hogy vonja vissza a Gázai övezet északi részének kiürítésére vonatkozó utasítását, amelynek keretében csaknem 1,1 millió helyi lakost szólítottak fel arra, hogy a Gázai övezet déli részébe vonuljanak.

Az MTI beszámolója szerint az arab országok által kidolgozott, és Jordánia által benyújtott előterjesztést 120 állam támogatta, 45 tartózkodás és 14 ellenszavazat – köztük Izrael és Egyesült Államok – ellenében.

Sajnos arról már nem számolt be a Magyar Távirati Iroda, hogy hazánk, Magyarország ENSZ képviselője sem szavazta meg a határozatot, és arról sem, hogy még Lengyelország is tartózkodott a szavazástól.

Az ENSZ-közgyűlés azt követően szavazott a kérdésben, hogy a világszervezet Biztonsági Tanácsában az utóbbi két hétben négy határozattervezet is megbukott.

Kiderült, miért szavazott a gázai tűzszünet ellen Magyarország

A Kanada által szorgalmazott módosító indítvány, hogy a közgyűlési határozatba foglalják bele a Hamász terrorcselekményeinek és a túszejtések elutasítását, valamint elítélését, nem kapta meg a megfelelő számú szavazatot.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Rijád al-Maliki palesztin külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésén beszél. ( ANP/Associated Press/Seth Wenig )

Ez is érdekelheti:  Biden legfrissebb orvosi vizsgálatának eredményei

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük