KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A háború kezdete óta a legnagyobb izraeli támadás indult Gáza ellen péntek este

Intenzív tüzérségi csapást mért a Gázai övezet északi részére péntek este az izraeli hadsereg. Az október 7-én kitört háború kezdete óta nem volt példa ilyen hevességű „levegőből, szárazföldről és tengerről” intézett csapásra a palesztin térséget uraló Hamász szerint, amely „mészárlás előkészítésével” vádolta Izraelt.

Az izraeli csapások helyi idő szerint este hét órakor kezdődtek és még egy órával később sem értek véget. A Kan közszolgálati rádió szintén a háború kezdete óta legnagyobb izraeli csapásokról számolt be a Gázai övezet ellen. Az izraeli hadsereg időközben közölte, hogy a szárazföldi erők és a légierő fokozzák műveleteiket a Gázai övezetben – számolt be az MTI.

Az utóbbi pár napban végrehajtott támadásokon felül, a szárazföldi erők ma este kiterjesztik műveleteiket” – közölte pénteken Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője.

 

A Hamász szerint a Gáza ellen indított izraeli szárazföldi akció kudarcot vallott

Közben a palesztin Hamász mozgalom külföldi vezetőségének tagja Ali Baraka, azt mondta, hogy Izrael nem ért el sikereket a Gázai övezetben végzett szárazföldi hadműveletben.

„A Gázai övezet szárazföldi inváziójának kísérlete ma este kudarcot vallott. Az izraeli hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett”

– mondta Baraka az Al Mayadeen.

Hozzátette, hogy az Izraeli Védelmi Erők helikoptereket használtak a sebesültek és halottak evakuálására. Ebből arra lehet következtetni, hogy jelentősek lehetnek az izraeli veszteségek.

Az izraeli erők 150 célpontra mértek csapást

Az izraeli hadsereg ellentengernagya, Daniel Hagari korábban azt mondta , hogy az izraeli fegyveres erők kiterjesztik szárazföldi hadműveleteit a Gázai övezetben. Megjegyezte, hogy Izrael továbbra is hatalmas támadásokat indít a palesztin enklávé ellen, és ismét felszólította a térség lakosait, hogy meneküljenek a déli határokhoz.

Ez is érdekelheti:  Mi is történt valójában hétfőn Kijevben? - ukrán történész a Kijev elleni orosz támadásról

Az izraeli védelmi erők tájékoztatása szerint 150 célpontra mértek csapást, jellemzően földalatti állásokra, terrorista alagutakra. A beszámoló szerint a támadásban több Hamász terrorista is életét vesztette. A Gázai övezetben az IDF-csapások áldozatainak száma 7326-ra nőtt.

Információink szerint a területen óriási a káosz, jelenleg minden kommunikációs lehetőséget blokkolnak, nem működnek a mobilok, nincs internetszolgáltatás és az áramellátás sem működik.

hirado.hu, RT, Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: AP © Hatem Ali

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A háború kezdete óta a legnagyobb izraeli támadás indult Gáza ellen péntek este

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük