KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ENSZ is elítélte a Donyeck elleni ukrán támadást, amelyben 27 civil vesztette életét

Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára elítélte az oroszországi Donyecki Népköztársaság fővárosa elleni támadást, de nem volt hajlandó felelősséget vállalni a legalább 27 polgári személyt megölő és több mint két tucatnyi sebesültet, köztük több gyermeket is követelő támadásért.

“A főtitkár határozottan elítél minden, civilek és polgári infrastruktúra elleni támadást, beleértve az ukrajnai Donyeck városának mai bombázását is” – mondta az ENSZ-főtitkár szóvivője egy rövid, sablonos közleményben vasárnap este.

“A civilek és a polgári infrastruktúra elleni támadások a nemzetközi humanitárius jog szerint tilosak, elfogadhatatlanok, és azonnal véget kell vetni nekik”

– tette hozzá.

A Donyeckben egy forgalmas piacot vasárnap ért ukrán ágyúzásnak 27-re emelkedett a halálos áldozatainak száma a DNR vezetője, Gyenyisz Pusilin legutóbbi összesítése szerint. További 25 ember megsebesült, közülük néhányan súlyos állapotban vannak – közölte a tisztviselő. Két, a támadásban megsebesült gyermekről azt írták, hogy közepesen súlyos állapotban vannak.

Moszkva felszólította a kormányokat és a nemzetközi testületeket, hogy ítéljék el a “polgári lakosság elleni terrortámadást”, az orosz külügyminisztérium pedig kijelentette, hogy ennek elmulasztása a “civilek meggyilkolásának csendes jóváhagyásának” jele lenne, ami csak arra bátorítaná Kijevet, hogy “még több véres atrocitást kövessen el”.

A bombázást, amely a Donyecktől délnyugatra fekvő Kirovszkij kerületet érte, 152 mm-es és a NATO-szabványnak megfelelő 155 mm-es lövedékekkel hajtották végre.

“Ez ismét megerősíti [a Nyugat] közvetlen részvételét a konfliktusban, és bűnrészessé teszi a Zelenszkij-rezsim bűntetteiben, amely ismét megmutatta embertelenségét és gyűlöletét az ártatlan emberek iránt

– tette hozzá a minisztérium.

Orosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük