KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz külügyminisztérium: Barbár terrorcselekmény volt a Donyeck elleni ukrán támadás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Barbár terrorcselekmény volt az ukrán hadsereg Donyeck elleni támadása, és a nemzetközi szervezeteknek és a kormányoknak el kell ítélniük Kijev akcióit – közölte vasárnap az orosz külügyminisztérium, amelynek szóvivője bejelentette, hogy a történteket meg fogja vitatni az ENSZ Biztonsági Tanácsa.

„A donyecki békés létesítményekre mért embertelen, civilek megölését célzó csapások, és a legcivilizáltabb nyugatiak részvétele ebben, mindez az ENSZ Biztonsági Tanácsa megbeszélésének tárgya lesz, amelyen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is részt vesz” – mondta jelentette ki Marija Zaharova külügyi szóvivő a Rosszija–1 televíziócsatornán. Közölte, hogy a Lavrov vezette orosz küldöttség már úton van New Yorkba.

Az orosz diplomáciai tárca által kiadott állásfoglalás értelmében „az Egyesült Államok és csatlósai által támogatott neonáci kijevi rezsim ismét „barbár terrorcselekményt követett el Oroszország békés lakossága ellen” és Moszkva kategorikusan elítéli ezt a „hitszegő csapást” a polgári lakosság ellen. A minisztérium szerint a Nyugat „féktelen vágya”, hogy az „ukrán bábok keze által” stratégiai vereséget mérjen Oroszországra, egyre vakmerőbb akciókra készteti Kijevet, beleértve a terrorcselekményeket, a humanitárius jog tömeges megsértését és háborús bűncselekményeket.

Az orosz külügyminisztérium ezzel kapcsolatban Ukrajna elítélésére szólította fel az összes felelős kormányt és az illetékes nemzetközi szervezetet. „Hallgatásuk a civil polgárok megölésének hallgatólagos jóváhagyását jelenti, és még véresebb atrocitásokra ösztönzi az ukrán neonácikat” – hangzott az állásfoglalás.

Az orosz külügyminisztérium szerint a terrortámadások azt bizonyítják, hogy Ukrajnában nincs meg a politikai akarat a békéhez és a konfliktus diplomáciai úton történő megoldásához, és „ebből kiindulva nyilvánvaló, hogy az orosz különleges hadművelet minden célját és célkitűzését el kell érni”.
„Ennek az országnak a területéről semmilyen, Oroszország biztonságát érintő fenyegetés nem származhat vagy terrorcselekmény nem indulhat” – áll az orosz diplomácia állásfoglalásában.

Ez is érdekelheti:  Meghalt a brit Rothschild család feje

Az ukrán tüzérség vasárnap reggel 152 és 155 milliméteres kaliberű fegyverekkel lőtte a Donyeck nyugati részén lévő Tyeksztyilscsik negyedben található piac könyékét. A támadás következtében 25 ember életét vesztette, további 20 pedig megsebesült.

MTI, MH

Kiemelt képen: Az ukrán rakétacsapás következtében meghalt emberek holttestei Donyeckben, 2024. január 21-én. Legkevesebb 25-en meghaltak és 20-an megsebesültek a kelet-ukrajnai Donyeck egyik piacán történt légitámadás következtében – közölte Denis Pusilin, a régió Moszkva-barát vezetője / Fotó: AFP/Stringer

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orosz külügyminisztérium: Barbár terrorcselekmény volt a Donyeck elleni ukrán támadás

  1. Akinek ezen cselekmény után még kétségei vannak az orosz harci cselekmények jogosságát illetően, ássa el magát! 2014-től rendszeresen folytak terrorcselekmények a civil lakosság ellen, melynek következtében tízezrek vesztették életüket. Vlagyimir Putyin a kötelességét teljesíti nemzete érdekében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük