KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Brüsszelben ismét több ezren vonultak fel Palesztina mellett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Brüsszelben tüntetők ezrei követeltek sürgős fellépést Izrael ellen Gáza ügyében.

Tüntetők ezrei vonultak utcára Brüsszelben, követelve, hogy az EU törekedjen azonnali tűzszünetre a Gázai övezetben, valamint kemény intézkedésekre Izraellel szemben a Gázai övezetben zajló izraeli hadművelet hátterében, amelynek áldozatai már több mint 24 ezer ember lett – jelenti a RIA Novosztyi tudósítója.

A szervezők szerint több mint 20 ezer ember vonult az utcára, a brüsszeli rendőrség kilencezerről számolt be.

A tüntetők a belga főváros Északi pályaudvarához közeli téren gyülekeztek, majd az Európai Negyedbe vonultak, ahol nagygyűlésre és rögtönzött koncertre került sor.

A helyi Palesztin Baráti Egyesület, a belga szakszervezetek és az ellenzéki politikai pártok korábban a tüntetésen való részvételre szólítottak fel. A tüntetés szervezői megjegyezték, hogy három hónap alatt több mint 24 ezer palesztint, többségükben nőket és gyerekeket öltek meg, több mint 60 ezren megsebesültek és több mint 7 ezren eltűntek. Mint a tüntetés szervezői rámutattak, több mint 1,9 millió gázai lakos kényszerült elhagyni otthonát, és az infrastruktúra nagy része megsemmisült. A közlemény szerint „a nemzetközi közösségnek cselekednie kell, hogy sürgősen véget vessen az igazságtalanságnak, tűzszünetet kössön, és biztosítsa a civilek biztonságát”.

 

Kiemelt kép illusztráció:  palesztinokat támogató tüntetés Párizsban 2023. november 4-én. (Fotó: MTI/AP/Aurelien Morissard)

Ez is érdekelheti:  Hallgat a MÚOSZ és a DK is Rónai botrányos viselkedése után

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük