Az ellenség nem meri megtámadni Iránt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy iráni hírszerzési tisztviselő kijelentette: az ellenségei nem merik megtámadni az Iszlám Köztársaságot, Irán magas szintű katonai védelmi képességei miatt.

Az Iráni Iszlám Köztársaság katonai ereje nem csak a legnagyobb hatalom a Közel-Keleten, de [Irán] egyike a világ globális szuper hatalmainak és az ellenség nem tudja lerohanni” – idézte a Fars hírügynökség Irán hírszerzési miniszterhelyettesének, Majid Alavinak csütörtöki kijelentését.

”Senki sem tud szembenézni Irán katonai haderejével – mondta, miközben hozzátette, hogy „a katonai ügy Irán ellen már teljesen kizárt.”

A fejlesztések folynak Iránban, panaszkodott az izraeli miniszterelnök Benjamin Netanjahu vasárnap, amerikai látogatása alkalmával. Az USA által kezdeményezett szankciók Irán ellen nem sikeresek, és ismételten sürgette a katonai intézkedéseket az Iszlám Köztársasággal szemben, kikényszerítve nukleáris programjának befagyasztását. Netanjahu ragaszkodott ahhoz, hogy a katonai fellépés az egyetlen módja annak – csak az számít hitelt érdemlő fenyegetésnek -, hogy elérjék Irán nukleáris programjának újragondolását.


Irán haditengerészete kipróbálta a Nourt szárazföldről indítható tengeri rakétát egy nagyszabású hadgyakorlat során, 2010. májusában. Irán elindított egy saját programot katonai berendezéseinek fejlesztésére, felkészülve egy esetleges támadásra.

Az izraeli rezsim – amely a Közel-Keleten egyedüliként birtokol nukleáris robbanófejeket – többször fenyegetőzött, hogy elpusztítja az iráni nukleáris létesítményeket, azt állítva, hogy az ország nukleáris fegyvereket kíván gyártani.

Irán hevesen elutasította ezt az állítást, azt állítva, hogy nukleáris programja kizárólag békés célú, és nyilatkozott arról, hogy ezt már többször is ellenőrizték a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) felügyelői által.

Iráni tisztviselők többször is figyelmeztetettek, hogy bármilyen katonai akció az ország ellen azonnali súlyos reakciót eredményezne nem csak Iránban, hanem az egész régióban.

Mahmud Ahmadinzsad iráni elnök kijelentette szerdán, hogy ha a világ hatalmai közül mindegyik összeszedi és egyesíti erejét, még akkor sem tudják fenyegetni Iránt. „Ezért most, hogy Irán egy nagyhatalom, még ha az ellenség megszilárdítaná ereje egészét, még mindig nem merik fenyegeti az iráni nemzet” – mondta.

Irán saját gyártású S-300-as légvédelmi rendszert próbál ki

Próbára kész több saját fejlesztésű iráni rakéta, köztük a földi indítású S-300-as – mondta szerdán a hadsereg egyik tábornoka az IRNA hivatalos iráni hírügynökségnek adott interjújában.

„Rövidesen a magasba emelkednek a nagy hatótávolságú rakéták, köztük az iráni S-300-as” – mondta Mohammed Hasszán Mansourian tábornok. Oroszországtól folyamatosan kérte az Egyesült Államok és Izrael, hogy ne szállítson fegyvereket Iránnak, amely szerintük atomfegyver fejlesztésén dolgozik. Amerika és szövetségese Izrael, úgy tekintett egy orosz segítséggel kiépülő iráni fegyverrendszerre, mint amely bonyolíthatja egy esetleges Irán elleni katonai akció végrehajtását.

A tábornok megjegyezte, hogy egy komoly légitámadás esetén a fenyegetésnek csak 20 százaléka várható nagy magasságból, kis magasságból 50 százaléka, közepes magasságból 30 százalékuk érkezik.

Közölte, hogy az ország légvédelme hamarosan el lesz látva a Mersad egy új generációjával és Shahin rakétákkal.

Mansourian elmondta, hogy a Shahin rakéta legújabb verziójának figyelemreméltó mozgékonysága van, szilárd tüzelőanyagú, kis magasságú légicélok nagy pontosságú leküzdésére alkalmas, és a közepes hatótávolságú rakéta integrálja több védekező fegyver előnyeit.

A szárazföldi telepítésű Mersad rakéták közepes hatótávolságúak, és közepes magasságban egy megbízható fegyverként jellemezhetőek.

Az Iszlám Forradalom vezetője megdicsérte a fegyveres erők fejlődését

A fegyveres erők, és a katonai berendezések területén végrehajtott fejlesztés a hitre támaszkodik – mondta szerdán Seyyed Ali Khamenei ajatollah.

Khamenei ajatollah katonai berendezések gyártása terén az ország légierejét nevezte meg úttörőként.

Az első példa arra, hogy lelki hatalom anyagi hatalmat győzött le, az Iszlám Forradalom győzelme, mely során az iráni nemzetnek sikerült a sah rezsimjét a hitbe vetett bizalommal legyőznie.

Összeállította: Nyitrai Frigyes – Jövőnk.info

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük