KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az éj leple alatt Karácsonyék egy halálsávot festettek fel a Karolina úton

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az autósok sávját leszűkítették, csakhogy így a buszok és nagyobb autók kizárólag a kerékpársávban tudnak haladni. Karácsonyék újra balesetveszélyes helyzetet teremtettek a sárga festékkel – számol be a Metropol.

Mint írják, minden előzetes bejelentés nélkül, keddről szerdára virradóan jelent meg egy sárga kerékpársáv a 11. kerületeben, a Karolina út mindkét oldalán – egy újabb vérfagyasztó meglepetés a fővárosiaknak Karácsony Gergelytől. A vadonatúj sáv szó szerint életveszélyes, leginkább a kerékpárosoknak.

Bármikor tragédia lehet belőle

A kerékpársávot újra úgy alakították ki, hogy az autósok sávját leszűkítették: 75-100 centit vettek el a gépjárművektől mindenhol, ezzel azonban 200 centisre szűkült az autósok külső sávja, miközben a KRESZ szabályai szerint annak minimum 275 centiméter szélesnek kéne lenne.

Fotó: Metropol

A Metropol munkatársai lemérték: nincs meg a KRESZ szerinti 275 centi az úttestnek, így nincs meg a kellő sávszélesség, a nagyobb járművek nem férnek el az úton, természetes, hogy belógnak a sebtiben és átgondolatlanul előállított kerékpársávba.

A változtatásoknak köszönhetően most a nagyobb autók, kisteherautók kénytelenek a zárt biciklisáv minimum felét elfoglalni, a buszok pedig teljes egészében a sávban haladni, holott gépjármű a zárt kerékpársávra semmilyen körülmények között nem hajthatna rá.

Fotó: Metropol
Fotó: Metropol

A képen jól látható, hogy a kerékpáros lényegében életveszélyes helyzetbe kerül azzal, ha igénybe veszi a Karácsonyék által sebtiben „megépített” (felrajzolt) kerékpárutat.

A KRESZ szerint: 2.2. Az útburkolati jellel jelölt forgalmi sávok megengedett legkisebb szélessége – azokat az indokolt eseteket kivéve, amelyeknél szélességkorlátozás vagy egyes járműfajták közlekedésének tilalma is szükséges – lakott területen legalább 2,75 méter, lakott területen kívül pedig legalább 3 méter – emeli ki a jogszabályt a Metropol, de ez természetesen egyáltalán nem zavarja a városfejlesztési koncepcióval nem rendelkező, de folyamatosan ötletelő városvezetést.

Kérdés: milyen tragédiának kell bekövetkeznie ahhoz, hogy ezek a végtelenül dilettáns városvezetők eltűnjenek a főváros életéből?

Ez is érdekelheti:  Öveket becsatolni: Magyar Péter hazánkat a nyugati médiában mószeroló segítője szerint ő Johann Strauss világhírű zeneszerző ükunokája

 

Kiemelt kép: Metropol

Metropol nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük