KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az AUR elnökét kidobták a konzervatív pártok madridi találkozójáról, amelyre nem kapott meghívót

George Simiont, a nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnökét a biztonsági emberek kidobták az európai konzervatív pártok múlt hétvégi madridi konferenciájáról, ahova meghívó nélkül próbált bejutni – közölte pénteken a román G4Media.ro hírportál a házigazda párt, a spanyol VOX szóvivőjére hivatkozva.

A román lap megkeresésére Alonso de Mendoza, a VOX európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának egyik szóvivője cáfolta, hogy az AUR-t meghívták volna az európai jobboldali erők találkozójára, amelyen többek között Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is jelen volt. A szóvivő megerősítette: Simion hívatlanul is megpróbált bejutni a találkozóra, de ezt a biztonsági emberek megakadályozták és elvezették. Mendoza felháborítónak nevezte Simion magatartását, és az AUR elnökének azon állítását is hazugságnak minősítette, hogy aláírta volna a rendezvény zárónyilatkozatát.

A G4Media Simiont is szembesítette a VOX nyilatkozatával, aki elismerte, hogy az AUR nem kapott meghívót, amit azzal magyarázott, hogy a találkozón csak az európai parlamenti képviselettel rendelkező pártok vehettek részt. Simion tagadta, hogy kidobták volna, elmondása szerint abban a szállodában lakott, ahol a konferenciát szervezték, így alkalma volt a lengyel küldöttség és a házigazda VOX több képviselőjével megbeszélést folytatni.

Simion korábban több Twitter-bejegyzésben próbálta azt a látszatot kelteni, hogy az AUR a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárttal együtt (PNTCD) képviseli Romániát a madridi találkozón. Az AUR társelnöke egy Jorje Buxadéval, a VOX egyik EP-képviselőjével készült közös fotót is közzétett, és gratulált „spanyol barátjának” a kezdeményezéshez, kifejezve reményét, hogy februárban Bukarestben fognak találkozni.
A G4Media értesülései szerint Simion úgy jutott be a találkozó helyszínéül szolgáló szállodába, hogy Aurelian Pavelescu, a – Romániából valóban meghívott – történelmi PNTCD elnöke titkárának adta ki magát.

A román lap úgy tudja, Simion korábban több kísérletet is tett arra, hogy meghívassa magát a rendezvényre, a VOX azonban azt válaszolta, hogy ez csak a többi részt vevő párt beleegyezésével lehetséges, márpedig a Fidesz nem járult hozzá, hogy a magyarellenes kirohanásairól és gyűlöletszításáról elhíresült AUR részt vegyen a találkozón.

Ez is érdekelheti:  ❗Az EU Ukrajnát felhasználva támadja Magyarország és Szlovákia gazdaságát és kormányait❗

MTI

Kiemelt kép: George Simion (YouTube)

Kapcsolódó:

Hidvéghi: Gyöngyösi Márton “bődületesen nagyot hazudott”

https://internetfigyelo.com/tintaval-ontottek-le-a-roman-szelsojobb-vezeret-%f0%9f%93%ba/

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük