KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Apple cáfol: „Soha nem működtünk együtt egyetlen kormánnyal sem”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Apple tagadta Oroszország vádját, miszerint a technológiai óriás lehetővé tette az amerikai hírszerző szolgálatoknak, hogy termékeiket külföldi diplomaták utáni kémkedésre használják.

„Soha nem működtünk együtt egyetlen kormánnyal sem, hogy egyfajta hátsó kaput ültessünk be az Apple bármelyik termékébe, és ezután sem teszünk ilyet”

– mondta a vállalat szóvivője a médiának adott csütörtöki nyilatkozatában.

A cáfolatra azt követően került sor, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azzal vádolta meg az amerikai hírszerző ügynökségeket, hogy rosszindulatú szoftvereket telepítettek az orosz diplomaták, valamint más országok, köztük Izrael, Kína és Szíria diplomatái által használt Apple okostelefonokra.

Az FSZB szerint az amerikaiak „egy korábban ismeretlen rosszindulatú programmal gyűjtöttek információkat, amely a gyártó által kínált szoftver sebezhetőségét használja ki”. Az FSZB azzal is vádolta az Apple-t, hogy „széles körű lehetőséget” biztosít az amerikai kormánynak az ügyfelei utáni kémkedésre.

Mint emlékezetes, Edward Snowden, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) egykori alkalmazottja 2013-ban fedte fel, hogy az Egyesült Államok globális műveletet folytat külföldi politikusok, köztük egyes szövetséges országok politikusainak megfigyelésére.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: