KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az amerikai szenátus jóváhagyta az Ukrajnának nyújtandó segélyeket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A demokrata vezetésű amerikai szenátus kedden elfogadta a 95,34 milliárd dolláros nemzetközi biztonsági segélycsomagot, amely nagyjából 60 milliárd dolláros támogatást tartalmaz Ukrajnának, miután a republikánus törvényhozók egy csoportja politikai ellenfeleik mellé állt, hogy átlépjék a 60 szavazatos küszöböt.

Bár a törvényjavaslatot a felsőházban egy hajnali szavazáson fogadták el, a képviselőházban továbbra is erős az ellenállás az Ukrajnának szánt további kiadásokkal szemben. Mike Johnson házelnök a Kijevnek szánt pénzösszegek odaítélését az amerikai bevándorlási rendszer és a déli határ biztonságának radikális reformjához kötötte.

Joe Biden amerikai elnök hónapok óta sürgeti a kongresszust, hogy gyorsítsa fel az Ukrajnának nyújtandó segélyek jóváhagyását, mivel kormánya kifogyott a törvényhozók által korábban jóváhagyott forrásokból. Azt állította, hogy ha az Egyesült Államok nem ad több pénzt a kijevi kormánynak, akkor a későbbiekben közvetlen konfrontációt kockáztat Oroszországgal.

Az amerikai vezető szerint Ukrajna legyőzése után Moszkva megtámadna egy NATO-tagállamot, és Washingtonnak csapatokat kellene a küldenie a megtámadott ország megsegítésére, ahogy arra a blokk alapszabálya kötelezi.

A moszkvai kormány többször is tagadta, hogy bármilyen szándékkal megtámadná a NATO-t. Vlagyimir Putyin elnök a múlt héten megismételte ezeket a biztosítékokat egy Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjúban, amikor arról kérdezték, hogy Lengyelországnak vagy Litvániának kell-e aggódnia a biztonságáért. Oroszországnak nem érdeke a NATO elleni harc. Ilyen csak akkor következhet be, ha Oroszországot támadás éri – magyarázta Putyin.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: ukrán katonák / Fotó: Jose Colon / Anadolu a Getty Images

Ez is érdekelheti:  Távozik az ATV-ből a neoliberálisok kedvenc műsorvezetője

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük