KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az állam nem véd meg, de a magántulajdon védelme bűncselekmény?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egyelőre nem mutatkoznak jelei annak, hogy a hétköznapokban is érezhetővé válna a kormányfő által illiberális demokráciának nevezett felállás. A kisebb, vagyon elleni bűncselekményekkel szemben tehetetlenek a hatóságok, de a magántulajdon védelme máig bűncselekménynek számít.

Mit tehet az a gazda, aki tisztességes, termelő munkát folytat, de bűnözők behatolnak a birtokára, és egyévi munkája eredményét eltulajdonítják? Tisztességes ember ilyenkor a rendőrséghez fordul, hogy az illetékes hatóságok oldják meg a problémát – hiszen ez az állam feladata. Magyarországon azonban úgy tűnik, az állam úgy akarná saját hatáskörében tartani a bűnözők elleni fellépést, hogy az illetékes hatóságok nem rendelkeznek kellő eszközökkel a kisebb bűncselekmények ellehetetlenítésére. A szakmai diskurzust máig átitatja a liberális dogma, az egyéni szabadságjogok káros mértékű túlhangsúlyozása. Ennek a hibás rendszernek szemléletes példája, hogy ma elítéltek egy gazdát, aki a hatóságok tehetetlensége miatt arra kényszerült, hogy megvédte saját tulajdonát a bűnözőkkel szemben.

A mai napon bűnösnek nyilvánították és 7 év börtönre ítélték azt a vácszentlászlói férfit, aki fagyállót öntött a saját borába, mert tehetetlen volt azzal szemben, hogy a bűnözők bejárnak birtokára és kifosztják. A sajtót mindaddig nem foglalkoztatta az eset, ameddig a bűnözők zavartalanul működtek, és más munkájának eredményét következmény nélkül eltulajdoníthatták. Úgy tűnik azonban, a rendőrség is tehetetlen az ehhez hasonló esetekben, mert a gazda saját vallomása szerint “tehetetlennek érezte magát a tolvajokkal szemben” – tehát nem volt jelen az állami szerv, aminek ezt a problémát kezelnie kellett volna. A sajtót akkor kezdte foglalkoztatni az ügy, amikor a bűnöző vesztette életét a lopott borral elfogyasztott fagyálló miatt.

Az eset rámutat arra az abszurd helyzetre, ami ma Magyarországon továbbra is fennáll. A tisztességes ember sérelmet szenvedett a bűnözők tevékenysége miatt – a rendőrség nem kezelte a problémát, és a sajtót sem érdekelte. Amint a bűnöző sérelmet szenvedett – az ügy máris büntetőüggyé vált, és a sajtót foglalkoztatja a kérdés, mert az egyén jogai sérültek.

V. Pálra gyakorlatilag amiatt szabtak ki 7 évi börtöntüntetést, mert az állam nem biztosít kellő eszközöket a rendőrség számára ahhoz, hogy a kisebb bűncselekmények ne maradjanak következmény nélkül – de eközben az egyén számára sem engedélyezi, hogy saját magántulajdonát megvédje, ha a rendőrség arra nem képes. Amennyiben a kormány valóban elkötelezett az úgynevezett “illiberális demokrácia” megvalósítása felé, az eset egy precedens értékű felmentéssel kellene végződjön. Az a jogi környezet ugyanis, ami lehetővé teszi, hogy a bűnözőnek több joga legyen, mint a tisztességes, törvényes módon élő embereknek, a liberális demokrácia sajátossága.

A liberális demokrácia jogi környezete a tisztességes embert rákényszeríti arra, hogy kriminalizálódjon, és maga is bűncselekményt kövessen el, ha nem akar a bűnözőkkel szemben kiszolgáltatott helyzetben maradni. V. Pál nem a szokványos értelemben vett bűnelkövető, hanem a liberális demokrácia jogi környezetének áldozata.

http://www.hidfo.ru/

14 thoughts on “Az állam nem véd meg, de a magántulajdon védelme bűncselekmény?

 1. Az eset napvilágra kerülésekor azt hiszem a NIVÓ blogon több ezres komentfolyam bontakozott ki, pró és kontra gyilkos ügyben. Számomra a tanulság az volt, hogy lehetetlen meggyőzni az egyes embereket a normális viselkedésről. Megérdemeljük ezt a helyzetet. Csak azt kívánom, hogy a bírónőhöz is törjenek be két év alatt legalább nyolcszor. Akkor majd nem hoz ilyen ítéletet.

  1. A hazai gazságszolgáltatás egyértelműen bűnöző-barát.
   H.B.
   „A totalitárius rendszerek mindig jó viszonyban voltak, és vannak ma is az alvilággal.
   A cél közös: kifosztani, félelemben tartani a hagyományos értékrendű, polgári világot.”

 2. Addig amig az ilyen itéleteket hozotörvényszékek elött nem keletkezik egy militàns mob, és a törvényszék épületét nem foglaljàk el, addig ez a biroi tevékenység nem egyéb, mint a nemzetbiztonsàgra nagyon veszélyes parhuzamos tarsadalmak kialakitasanak, pökhendi tamogatasa.
  Magyarorsagon a zsidosag Deak Ferenc és tettestarsainak köszönhetöen 1867 utàn millios szàmban lepte el az orszagot és alakitott ki egy parhuzamos tarsadalmat. Minden orszagban a parhuzamos tarsadalmak kialakulasat nemzetbiztonsagi rizikoként kezeleik, kivéve Magyarorszagot, ahol ezek fejlodeset tamogatjak, néha nyiltan is. Jelenleg a ciganysagot a zsidosag altal kialakitott parhuzamos tarsadalom tamogatja, hogy ök is egy parhuzamos tarsadalmat épitsenek ki. A cigany-zsido szarmazasu Orban Viktor és Balog nevü föminisztere regnalasanak idején a parhuzamos tarsadalmak kiepitese es szamottevö fejlödésének ellenallas nélküli tanui voltunk. A migracio a kezdete egy harmadik, iszlam alapu, parhuzamos tarsadalom kialakitasanak.
  A Jobbik mind több és több személyt emel be politikai pozicioiba a parhuzamos tarsadalmakbol. A hatalomra kerülés érdekében nem fog a parhuzamos tarsadalmak megerösödése ellen semmi hathatos intézkedést foganatositani. Nem làtszik egy valodi magyar érdekvédelmi rendszer kialakulàsa!

 3. Az egész országnak a lehető legkeményebb módon tiltakozni kellene! DE KIK , S HÁNYAN TUDNAK MINDEZEKRŐL?!. ORSZÁGOS HATÓKÖRŰ, TÁRGYILAGOS, A MAGYAR NEMZETI ÉRDEKEKET MINDENEK ELŐTT KÉPVISELŐ, A HÍREKET NAPI FRISSESÉGGEL MINDENKI SZÁMÁRA DÍJMENTESEN ELÉRHETŐ MÉDIA NÉLKÜL CSAK OTT LEHETÜNK AHOL VAGYUNK ! Egymást cserben hagyva, rohanunk a megsemmisülésünk felé.Ilyen beállítottságú bíró egyszerűen nem működhetne az igazság szolgáltatásban.Gyalázat ez is mint még ezernyi más történés mai „történelmünkben!”!

 4. Mint kiderült, a lopós drogozott is, tehát a halálának kiváltó oka, inkább ez lehetett. Az „elkövető” viszont érthetetlen, hogy ráadásul nem fogházra, hanem börtönre ítéltetett.Azt senki sem veszi figyelembe, hogy a sok munkával, idővel létrehozott termék, termény akár sima ellopását kellene keményen büntetni? Ha minden rendőrségi bejelentést komolyan vennének és nagyon keményen eljárnának, megszűnnének ezek esetek. Ám ehhez jól és alaposan kellene kiképezni a mai rendőröket!!!

 5. A hatosagok tehetetlenek a „kisebb” magantulajdon elleni buncselekmenyekkel szemben !!! Hat igen ! Mert lehetetlen nincs, csak tehetetlen. De ez a tehetetlenseg akaratlagos, mert akarattal nem tesznek, szinte semmit, a magantulajdon megvedesere. A becsuletes, dolgozo, aki az adojabol eltartja a bunozoket es a fehergalleros, Parlamenti semmittevoket is, magara marad a betolakodo, sokszor a emberolestol sem visszariado bunozokkel szemben. Sot ! Ha veszni latvan egesz evi munkajanak eredmenyet, csaladja megelhetesenek biztositekat, ugy dont – vegso elkeseredeseben – hogy sajat maga veszi kezbe a semmirekello hatosagok helyett, sajat ertekeinek, erdekeinek vedelmet, akkor a bunozes aldozatabol bunos lesz ! A vedekezo, a sajat tulajdonaba betolakodo rablo-tolvaj ellen megvedeni szandekozo dolgozo aldozatbol bunozo lesz, a „magyar” torvenyek szerint !!! Ahogyan V. Pal is ! Milyen hazug, erkolcstelen, aljas torvenyek es torvenyhozok, akik a tisztessegesen elo, dolgozo, allamot, orszagot, nemzetet , „fenti es lenti” naplopokat eltarto embereket bunetik, bortonbe zarja, a csalagokat sem figyelembe veve, hogy apa nelkul nonek a gyermekek – V. Pal eseteben 7 esztendeig !!! – a bunozok pedig, sok esetben, buntetlenul megusszak, koszonhetoen a dicsoseges hatosagoknak, melyek csak a becsuletes magyarok ellen tudnak fellepni, teljes erovel es keszultseggel ! Milyen erdekes, hogy olyankor nem tehetetlenek ! Remelem, a Magyar Jogvedok minden erejukkel fellepnek V. Pal igazsagtalan buntetesenek enyhitese, vagy semmisse nyilvanitasa erdekeben ! Mert nem a becsuletes, dolgozo ember a bunozo, hanem az, aki betolakodik, es bunozni szandekozik, masok birtokaba, otthonaba, eletebe. Mert aki keres es hivas, engedely nelkul betolakodik, beront mas hazaba, Hazajaba, az bunozo ! Akar tolvajnak, akar migransnak nevezik ! Es veluk egyutt bunozok a hatosagok, ha nem tesznek meg mindent ellenuk, a nemzetek erdekeben, a magukat megvedeni akarok erdekeben !!! Pasztorfi Istvan

 6. Az igazságnak,jognak semmi de semmi köze nem lehetne a liberális demokráciához. Annak teljes egészében függetlennek kell lennie. Az nem szimpátia kérdése,párt érdekek és eszmék nélküli kell,hogy legyen. Az igazság csak a valóságot,tisztességet tűri meg maga mellett. A biroi itéletnek semmi köze a valósághoz. Ha az állam elveti az önbiráskodás elvét,lehetőségét,akkor neki nem lehetősége,hanem kötelessége megvédeni az állampolgárát anyagi,erkölcsi és fizikai értelemben egyaránt.TF

 7. A bíró bizonyára találta vagy nyerte vagy lopta a diplomáját!
  De az is lehet, hogy pusztán meghibbant!

  1. Dehogy hibbant meg! Meg kell nézni a körmeit, a gyűrűit, a fizimiskáját!Ez egy velejéig gonosz némber, vérbíró.

 8. Ilyen biroi itelet csak olyan tarsadalomban szulethet meg, ahol a hatosagok, az orszag vezetese erkolcsi nullan van. Ahol a nep jo resze buta, vagy felre tajekoztatott, vagy ellensege sajat nemzetenek. Ahol a hatosagok hazug hantazassal, kozbiztonsagi kotelezettsegeik teljes mellozesevel „dolgoznak”. Ahol a lopas, mutyizas, korrupcio az egeket ostromolja es a szegenyseg a Poklok melysegeibe taszitja a nep millioit. Ahol a viszonylag meg elfogadhato korulmenyek kozott elok boldog alomvilagban lubickolva, azt hiszik, hogy imadott vezetoik a magyarsagert kuzdenek. Ahol a nemzeti szolidaritas langja, csak pislakol. Pasztorfi Istvan

 9. Jó lesz megjegyezni a nevét is,aki ilyen és ehhez hasonló „itéletek”hoz!!
  A szigetszentmiklósi „szülőket”,akik emberi elmének el sem képzelhető dolgokat tettek a SAJÁT GYEREKEIKKEL!!!!KETTŐ ÉVRE „BÜNTETTE!!!Ehhez képest a boros gazda a SAJÁT TULAJDONÁT VÉDTE!!!
  Ezt a „birónak” nevezett illetőt akinek SZEGEDI GYÖNGYVÉR a neve,el kellene tiltani a „biráskodástól”mert SZÉGYENE A BIRÓI KARNAK!!! Az csak „hab a tortán”,hogy NŐ létére nem a gyerekeket VÉDTE,hanem a beteges agyú „szüleiket” az általa „kirót” 2 évvel!!!és 1 percig nem ültek börtönben,mert a vizsgálati fogságukkal „letudták” a 2 évet.
  Ez se igazságnak,se jognak nem nevezhető,EZ AZ ITÉLET,AMIT A GAZDÁRA KIRÓTT GYALÁZAT!
  A munkából élő ember MEGGYALÁZÁSA.

  1. Ebben az esetben az allamhatalomnak bele kell szolnia az iteletbe ! Az Koztarsagi Elnok kegyelmet adhat, bizonyos esetekben. Ez most BIZONYOS eset ! Ez egy aljas, szandekos es rosszindulatu itelet volt, ami minden tisztessege, emberi lelkuletu egyent legfelso fokon felhaborit ! Egy magat szabadnak, demokratikusnak, igazsagosnak hangoztato orszagban ilyen gonoszsag – magyarellenes „bunteny”, hogy az aldozatot buntetik, aki meg akarta vedeni tulajdonat, megelheteset a csaladnak – ilyen itelet nem szulethetne ! Csak akkor, ha a szabad, demokratikus, igazsagos jelzoket toroljuk az orszag jellemzoi kozul. Csak akkor, ha az allamhatalom, legalabb 25 eve nem alkalmas az orszag, a nemzet emberseges vezetesere, ahol a bunozesnek – also es felso szinten – nagyobb becsulete van, mint a tisztesseges, epito, gyarapito munkanak ! Ezert lehet Magyarorszagon ilyen itelet ! Reggel lesz ! Mar ebredeznek a becsuletes magyarok, emberek ! Mar sokan vannak, akik haraggal fordulnsak az aljassagokat elkoveto torvenyhozok, itelethozok es rablobandak fele, a „vezeto elittol” az alja rablogyilkos bandakig ! Pasztorfi Istvan

 10. Egyáltalán nem csodálkozom, hogy Szegedi Gyöngyvér ítélkezhet. Szellemi képességei még meg is haladják a többi bíróét. Nyilván így ítéli meg a kollégium elnöke is aki rábízta az ügyet.
  Az origón is már 650 felett jár a cikkre reagálók száma. Csak éppen nem történik semmi.
  Megérdemeljük.
  Tisztelt Nemzeti Jogvédők. Szervezzetek már egy jó kis tüntetést a független bíróság elé. Azt hiszem itt lenne az ideje.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: