KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Átlépték az oroszok az ukrán határt – Putyin orosz katonaságot rendelt békefenntartónak a donbászi köztársaságokba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miután tegnap az orosz elnök elismerte a szakadár köztársaságokat és aláírta az erről szóló rendeletet, valamint az Oroszország és a Donyecki Köztársaság közötti baráti együttműködésről és kölcsönös segítségnyújtásról szóló megállapodást is, Vlagyimir Putyin elnök utasította az orosz hadsereget, hogy „biztosítsák a békét” az újonnan elismert donyecki és luganszki köztársaságokban.

Putyin arra utasította a védelmi minisztériumot, hogy küldjön békefenntartókat a Donbászba, ennek értelmében orosz katonák átlépték az ukrán határt.

Közben az orosz elnök bejelentése után, miszerint elismeri függetlenségét a két volt ukrán régiónak, Donbász és Luganszk ünneplésbe kezdett.

Emberek tömegei gyűltek össze az utcákon orosz zászlókat lengetve, tűzijátékkal ünnepelve.

Közben az MTI azt írja,

nagy létszámú hadoszlop indult el a Moszkva által támogatott szakadárok ellenőrzése alatti Donyeck városából a Donyec-medencei frontvonal felé, vagyis az ukrán fegyveres erők állásai irányába.

Egy helybeli azt mondta a forrásként megjelölt ukrán Szabadság rádiónak, hogy több mint száz egységből állt a hadoszlop, amely Donyeck központjából indult, ráhajtott a Donyeck és Makijivka közötti autópályára, és feltehetően Jaszinuvata település felé tartott.

Más szemtanúk szerint a harckocsikból, egyéb páncélozott járművekből és katonákból álló oszlop Donyeck központján kijevi idő szerint este tíz óra körül haladt át, és északnyugati irányba tartott, azaz a frontvonal felé.

A donyeckiek azt mondták, hogy az elmúlt nyolc év alatt nem láttak ennyi katonát a város utcáin. A szemtanúk elbeszéléseiből nem derült ki, hogy a szakadár erőkhöz tartozó vagy Oroszországból frissen érkezett páncélosokat láttak.

Az ukrán fegyveres erőknél az Ukrajinszka Pravda hírportál érdeklődésére azt mondták, hogy több forrásból is értesültek haditechnika és mozgósított férfiakból álló csapatok mozgásáról több irányból a frontvonal mentén. Egyebek között több ezer mozgósított embert vittek a szakadárok az általuk ellenőrzött Makijivka településen egy üzem területére, ahol fegyvereket és ruházatot osztottak ki nekik.

RT / Ma7

NIF

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: