A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

AP: Zelenszkij elismerte, hogy fél az amerikai politikai változástól

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A republikánusok potenciális elnökjelöltjei kétségeket ébresztettek Kijev támogatásával kapcsolatban – ismerte el az ukrán elnök

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ” attól ” tart”, hogy a jövő évi amerikai elnökválasztás után csökkenni fog az országának nyújtott washingtoni támogatás – jelentette szerdán az Associated Press (AP).

„Az Egyesült Államok nagyon is tisztában van azzal, hogy ha nem segít tovább, akkor nem tudunk győzni”

– mondta az ukrán vezető a héten az AP amerikai hírügynökségnek, az általa „erkölcsépítőnek” nevezett útja során, amikor vonattal több helyszínre is ellátogatott Ukrajnában.

Joe Biden amerikai elnököt egyes republikánus politikusok bírálták, amiért – mint fogalmaztak – „biankó csekket” állít ki Kijev számára. Tavaly Biden kormánya 112 milliárd dollárnyi támogatást biztosított a kongresszusi költségvetésből Ukrajna számára. Ebbe beletartozott a Pentagon által Ukrajnába küldött fegyverek finanszírozása, valamint az ország költségvetésének támogatása, hogy a kijevi kormány egyáltalán működőképes maradjon.

A hónap elején a Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson egy kérdőívet küldött a GOP („Republikánus Párt”) 2024-es elnökjelöltségének potenciális és bejelentett jelöltjeinek, amelyben arra kérte őket, hogy foglaljanak állást az ukrajnai konfliktusról és az Oroszországgal való konfrontációról. Donald Trump volt elnök azt mondta, hogy amennyiben ismét megválasztják, Kijevnek számolnia kell azzal, hogy „nem sok pénz fog tovább tőlünk érkezni”.

Ron DeSantis floridai kormányzó „területi vitának” minősítette a konfliktust, amely nem jelent „létfontosságú stratégiai érdekeket” az Egyesült Államok számára. Miután a Republikánus Párt egyes képviselői bírálták, később egyértelművé tette, hogy elismeri Ukrajna szuverenitását a korábbi területeivel, beleértve a Krímet is.

Zelenszkij óvatos volt, hogy egyik amerikai politikust se nevezze meg az interjú során, még akkor sem, amikor kifejezte aggodalmait egy esetleges washingtoni politikai váltás miatt – írja az AP.

Azt is kifejtette, hogy miért nem vonja ki csapatait Artyomovszk városából, amelyet Kijev Bakhmutnak nevez. Azt állította, hogy ennek elvesztése nemzetközi és belföldi nyomás alá helyezné kormányát, hogy kompromisszumot keressen Oroszországgal.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott megbeszélésen Kijevben. © Ukrán Elnöki Sajtóiroda

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: