A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai újságíró: Összeomlik az USA gazdasága, ha megszűnik a dollár dominanciája

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Farid Zakaria amerikai újságíró a CNN-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az USA gazdasági válsággal néz szembe, ha a dollár dominanciája megszűnik a világpiacon.

Zakaria a Twitteren tett közzé egy részletet az adásból.

Fareed Rafiq Zakaria indiai születésű, amerikai újságíró, szerkesztő,  AaCNN hírcsatornán futó Fareed Zakaria GPS műsor házigazdája és a Washington Post hetente megjelenő rovatának cikkírója.

Szerinte az ukrán válság és az USA Kínával szembeni konfrontatív megközelítése

„nagy vihart kavart”.

Megjegyezte, hogy Oroszország és Kína felgyorsítja, hogy mind több állam lemondjon a dollár használatáról, és diverzifikáljon.

Zakaria kijelentette, hogy az USA államadóssága az elmúlt 20 évben csaknem ötszörösére nőtt, és az amerikai jegybank nem egyszer manipulációval tudta csak megmenteni az amerikai gazdaságot.

„Mindezt csak a dollár egyedülálló státusza miatt engedték meg, de ha ez megváltozik, az USA-nak példátlan megtorlással kell szembenéznie”

– mondta az újságíró.

A témával kapcsolatban Vaszilij Koltasov, az oroszországi Új Társadalomért Intézet Politikai és Gazdasági Tanulmányok Központjának vezetője, közgazdász az NSN sajtóközpontjában tett kijelentésében annak a meglátásának adott hangot, hogy a dollár leértékelése az Egyesült Államok számára az egyetlen kiút a bankválságból.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: AFP © SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: