KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Antonov: a NATO-csúcstalálkozó első napja megmutatta a szövetség agresszív jellegét

A washingtoni NATO-csúcstalálkozó első napja megmutatta a szövetség agresszív jellegét, az események során az orosz fél egyetlen szót sem hallott a békéről – mondta Anatolij Antonov, Oroszország Egyesült Államokba delegált nagykövete.

“A NATO-csúcs első napja megerősítette a szövetség agresszív jellegét. Az USA és szatellitjei továbbra is a militarizmust és a katonai terjeszkedést hirdették”

– mondta a nagykövet újságíróknak.

Antonov szerint a nyugati országok továbbra is az “arany-milliárdoknak” kedvező tekintélyelvű rendet erőltetnek, és a harmadik világháború felé egyengetik az utat, kétségbeesve azon, hogy képtelenek megtörni Oroszországot az Ukrajna formájában lévő “faltörő kos” segítségével. A csúcstalálkozó első napjának eseményei során Oroszország egyetlen szót sem hallott a békéről.

“Ugyanaz a katonai pszichózis és hazánk dühös démonizálása. Az észak-atlanti szövetség így próbálja megfélemlíteni a közvéleményt, és igazolni a kijevi rezsim támogatására szánt kiadások féktelen növelését, hogy stratégiai vereséget mérjenek ránk” – mondta a diplomata.

Antonov hangsúlyozta, hogy a nyugati országok politikája máris egyre nagyobb elutasítást vált ki, különösen a globális Dél és Kelet országaiban, amelyek nem fordítottak hátat Oroszországnak.

Az észak-atlanti szövetség 75. évfordulós csúcstalálkozóját keddtől csütörtökig tartják Washingtonban. Mint a Bloomberg és a Financial Times megjegyezte, az eseményt belső káosz fogja beárnyékolni, miközben a szövetség legnagyobb tagjai rendkívül nehéz helyzetben vannak.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Jens Stoltenberg a NATO vezetőinek washingtoni csúcstalálkozóján 2024. július 9-én / Forrás: NATO

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Antonov: a NATO-csúcstalálkozó első napja megmutatta a szövetség agresszív jellegét

  1. 28888 a NATO-csúcstalálkozó első napja megmutatta a szövetség agresszív jellegét
    2024.07.10. KÜLDÖM: 14:36-KOR!

    Észrevételem: A NATO előtt levő szám postám érkezési sor számát tartalmazza, üzen nekem: AZ IDŐK VÉGEZETÉIG AZ IS MARAD::::””””” Tehát adva van a feladat, a békés oldalnak, mindig legyen éber és nem héber!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük