KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Amit Németország csinál, az romboló a békére nézve” – Putyin és Scholz telefonon tárgyalt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A beszélgetés leirata rávilágít arra, hogy hatalmas szakadékok vannak Oroszország és a nyugati kormányok között.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken telefonon közölte Olaf Scholz német kancellárral, hogy a német és nyugati irányvonal Ukrajnával kapcsolatban „romboló hatású”, és felszólította Berlint, hogy gondolja át a megközelítését – közölte a Kreml.

A telefonbeszélgetésről szóló felolvasása arra szolgált, hogy rávilágítson az Oroszország és a nyugati kormányok közötti szakadékra Ukrajna ügyében, annak ellenére, hogy Moszkva és Washington az elmúlt 24 órában egyaránt azt mondta, hogy elvileg nyitottak a tárgyalásokra.

Felhívták a figyelmet a nyugati államok, köztük Németország romboló vonalára, amelyek fegyverekkel pumpálják a kijevi rezsimet és kiképzik az ukrán hadsereget”

– közölte a Kreml. „Mindez, valamint az Ukrajnának nyújtott átfogó politikai és pénzügyi támogatás ahhoz vezet, hogy Kijev teljes mértékben elutasítja bármilyen tárgyalás gondolatát”.

Kijev szerint a béketárgyalások csak akkor lehetségesek, ha Oroszország abbahagyja az ukrán területek támadását, és kivonja csapatait ukrán földről. Egyébként miután Putyin szeptemberben kimondta az ukrán területek annektálását, Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, hogy a tárgyalások nem lehetségesek, amíg Putyin hatalmon van, bár Ukrajna az elmúlt hetekben nem hangsúlyozta ezt a feltételt.

Putyin felszólította a német felet, hogy az ukrajnai eseményekkel összefüggésben gondolja át megközelítéseit”

– tette hozzá a Kreml.

Közben meg Biden és Putyin is tárgyalna…

A beszélgetésre egy nappal azután került sor, hogy Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban találkozott Emmanuel Macron francia államfővel, és Biden kijelentette, hogy hajlandó tárgyalni Putyinnal, ha a Kreml vezetője bizonyítja, hogy érdekelt a háború befejezésében.

A Kreml pénteken korábban azt mondta, hogy diplomáciai megoldást akar, és Putyin mindig is nyitott volt a tárgyalásokra, de ezt nehezíti, hogy Washington nem hajlandó elismerni az ukrán területek orosz annektálását.

Ez is érdekelheti:  Ukrajnában brutális üzemanyag hiány és áremelkedés várható

Mandiner

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük