KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai biológiai fegyverek – Dokumentumok orosz kézben

Moszkvában csütörtökön újabb dokumentumokat tártak a nyilvánosság elé az Egyesült Államok biológiai fegyverek előállításáért folytatott ukrajnai tevékenységéről.

UP-1 és UP-8 projekt keretében a texasi egyetem specialistái kullanccsal terjeszthető vírusfegyveren dolgoztak a Pentagonhoz tartozó Védelmi Veszélyt Csökkentő Ügynökség (DTRA) megrendelésére. Ixodid kullanccsal tularémia, nyugat-nílusi láz és krími-kongói láz kórokozóival foglalkoztak.

A dokumentumokat ismertető Igor Kirillov altábornagy, az orosz nukleáris, biológiai és vegyi védelmi csapatok főnöke elmondta, hogy a jelzett kutatás közben gyorsan növekedett a Lyme-kór az ukrán lakosság körében, és az Ukrajnával határos orosz területeken.

Az amerikai katonai biológusok különösen nagy érdeklődést tanúsítottak az afrikai sertéspestis iránt. Két projekt is foglalkozott a vírussal. A TAP-3 projekt célja annak feltárása volt, hogyan terjesztik az állatok az afrikai sertéspestis vírusát. Különösen a vaddisznók vonulási útvonalait tanulmányozták Ukrajnában. A TAP-6 projektet viszont más kelet-európai országokra is kiterjesztették.

A kutatást a floridai egyetem Feltörekvő Patogén Intézetének (Emerging Pathogens Institute) szakértői folytatták az orosz és fehérorosz határ mentén, valamint Rovnóban, Volhíniában, Zsitomírben és Csernyigovban.

A biofegyver kutatás közepette Kelet-Európában gyakoribbá vált a sertéspestis. Az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) kimutatása szerint 2014 óta 13 ezer fertőzés történt Lengyelországban, 4021 Litvániában, 3814 Észtországban és 4021 Lettországban. Az anyagi kár 2,4 milliárd dollárra rúg.

A NATO-államok közül, az Egyesült Államokon kívül Németország vállalta a legfőbb szerepet a biológiai fegyverkutatásban. A kísérleteket a Bundeswehr orvosi szolgálata (Medical Service) végezte. A németek a krími-kongói láz kórokozóját kutatták. Demográfiai, epidemiológiai és klinikai adatok összegzésével nagyszabású szűrést végeztek a lakosság kórokozóval szembeni fogékonyságáról. „Ez a megközelítés lehetővé teszi új regionális vírus genotípusok felfedezését és a látens klinikai formákat okozó törzsek kiválasztását” – magyarázta Kirillov.

Ennek a betegségnek a természetes melegágyait tanulmányozták az ukrán járványügyi felügyeleti rendszer javításának ürügyén. Műveleteik érintették a kijevi állatorvosi intézetet és az odesszai Mecsnyikov pestisintézetet.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij: soha nem elég a fegyverekből, több mint száz F-16-os kell

A Bundeswehr érdeklődését a krími-kongói láz iránt a magas, akár 30 százalékos elhalálozás magyarázza. „Különös figyelmet kell fordítani a krími-kongói [vérzéses] láz halálos eseteire, mert ez lehetővé teszi azoknak a virulens törzseknek a kinyerését az elhunytakból, amelyek a legmagasabb halálozást okozzák” – idézte a Bundeswehr szakértőknek szóló utasítását az orosz altábornagy.

A dokumentumokból kitűnik, hogy az Egyesült Államok a Metabiota vállalatot használta rejtett pénzügyi műveleteinek eszközéül a világ különböző részein. A Metabiota a Pentagon kulcsvállalkozója volt, és egy befektetési alaptól kapott pénzt. A befektetési alap tulajdonosa Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden.

„A megszerzett anyagok bizonyítják, hogy Biden cége a nemzetközi jogi szempontból megkérdőjelezhető feladatok fedőszerve, és az amerikai politikai elit átláthatatlan pénzügyi műveleteire használják fel a világ különböző részein”

– mondta Kirillov.

A Metabiota manipulációira az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is felfigyelt a nyugat-afrikai ebola-járvány idején, amikor a Pentagon alkalmazottai mintát vettek az elhunytak véréből, hogy hozzájussanak a legvirulensebb vírus törzsekhez és a mintát az Egyesült Államokba vigyék. Philippe Barboza, a WHO ebola-járvány koordinátora sürgette, hogy rendeljék vissza a Metabiota stábját, mert rendkívül kockázatos, amit művel, és árt vele a WHO hírnevének.

Az orosz nukleáris, biológiai és vegyi védelmi csapatok főnöke végül ismertette az Amerikai Hadsereg Stratégiai Kutató Intézetének (US Army Strategic Research Institute) 2022. márciusi jelentését, amely szerint az Egyesült Államok megpróbálta letagadni, hogy a koreai háborúban (1950-1953) biológiai fegyvert vetett volna be Korea és Kína ellen. A japán katonai biológiai program keretében kifejlesztett fegyver bevetését 38 amerikai harci pilóta tanúsította. Mindnyájan részt vettek a műveletben. Az Egyesült Államok a Unit 731 keretében folytatta a japánok biofegyver kutatását, a katonai laboratórium vezetésével a japán Siro Isiit bízták meg.

Irina Jarovaja, az orosz parlament alelnöke, az Ukrajnában üzemeltetett amerikai biológiai laboratóriumok kivizsgálásával foglalkozó bizottság elnöke kijelentette: „semmi kétség sem fér ahhoz, hogy az Egyesült Államok ukrajnai biológiai programja a Pentagon globális biológiai agresszióra irányuló tervének része”.+++

Ez is érdekelheti:  A kiátkozott Vigano érsek, a vatikáni eretnekség és mi, magyarok…

Kiadta: Magyar Békekör
https://vk.com/public213869489
https://bekekor.wordpress.com/
https://hu-hu.facebook.com/bekekor/

 

Kiemelt képen: A biológiai veszély szimbóluma látható a Lvov Regionális Laboratóriumi Központ bakteriológiai laboratóriumában, Lvovban, Ukrajnában, 2020. november 9. © Getty Images / Markiian Lyseiko

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük