BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai ágyúkkal lövik az ukránok Donyeck lakóövezetét

Az ukrán csapatok amerikai fegyverekkel bombázzák a civileket – jelentette ki a Donyecki Népköztársaság vezetője, Gyenyisz Pusilin a Rosszija 1 tévécsatornán, akit a RIA Novosztyi idéz.

“Amerikai fegyvereket, különösen az M777-es ágyúkat már használják” – mondta.

Pusilin hangsúlyozta, hogy kifejezetten olyan lakóövezeteket ágyúztak, ahol nincsenek katonai létesítmények.

Az utóbbi időben az ukrán fegyveres erők egyre gyakrabban lövik a polgári infrastruktúrát és lakóépületeket Donbasszban. Szombaton az ukrán csapatok többször is lőtték Donyeck és Gorlovka városát rakéta-sorozatvetőkkel és nehéztüzérség segítségével. Öt ember meghalt, 24 másik, köztük egy 2017-ben született gyermek megsérült.

A múlt hét óta gyakorlatilag naponta érkeznek jelentések Donyeck súlyos ukrán ágyúzásáról. A DPR tisztviselői azt állítják, hogy az ukrán csapatok válogatás nélkül támadják a várost a közelmúltban a harctéren elszenvedett vereségek miatt.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium szerint március végére az orosz hadsereg teljesítette az első szakasz fő feladatait, jelentősen csökkentve Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium szerint a fő cél a Donbassz felszabadítása.

Ennek fényében Washington és NATO-szövetségesei folyamatosan fegyvereket pumpálnak Ukrajnába. Moszkva többször figyelmeztetett arra, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, míg a szállítmányok legitim célponttá válnak.

Orosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük