KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Amerika tovább pénzeli Ukrajnát az oroszok ellen, Izraelt az arabok ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai képviselőház szombaton megszavazta, hogy 61 milliárd dollárt adjanak Zelenszkij Ukrajnájának az oroszok elleni hadviselésére, Izraelnek pedig 26 milliárd dollárt a palesztinok és az őket támogató arab országok ellen. A törvénytervezetet kedden készül jóváhagyni a szenátus – jelentette a Magyar Békekör tudósítója vasárnap.

Az összesen 95 milliárd dollárra rúgó segély keretében Tajvannak és az USA ázsiai szövetségeseinek is pénzt adnak.

Az Izraelnek nyújtott összegből 5 milliárdot az Iron Dome, a David’s Sling és az Iron Beam légvédelmi rendszer fejlesztésére fordítanak. Gáza humanitárius céljaira 9 milliárdot szavaztak meg.

Az ukrán elnök háláját fejezte ki Mike Johnsonnak, a képviselőház elnökének. Azt írta neki, hogy amíg Amerika védeni fogja a szabadságot és a demokráciát, addig azok nem fognak megszűnni. Zelenszkij szerint döntésével az amerikai törvényhozás megakadályozza a háború kiszélesedését, és sok ezer életet ment meg.

Zelenszkijjel ellentétesen a Kreml úgy nyilatkozott, hogy az amerikai kongresszus döntése alapján Kijev még több ukránt küldhet a frontra lemészároltatni. „Amerika még jobban gazdagszik majd, Ukrajna pedig méginkább tönkremegy” – mondta Dmitrij Peszkov szóvivő.

Israel Katz izraeli külügyminiszter Izrael ellenségeinek szóló üzenetként értékelte az amerikai képviselőház döntését, és méltatta országának stratégiai szövetségét az Egyesült Államokkal.

A Magyar Békekör tudósítójának értékelése szerint az ukrajnai háború és a közel-keleti konfliktus amerikai finanszírozása jogos követelések meghiúsítására irányul: meg akarják akadályozni vele a palesztin nép önrendelkezését, és a független palesztin állam létrejöttét, valamint Oroszország 2021. decemberében előterjesztett biztonsági követeléseinek teljesítését. A konfliktusok amerikai finanszírozásának következtében a fegyverek hangja továbbra sem csitul.

 

Washington, 2024. április 21. vasárnap (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Illusztráció: Greg Groesch/The Washington Times

Ez is érdekelheti:  Sokkoló és megdöbbentő a Robert Fico miniszterelnököt ért merénylet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük