KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Áll a bál a lengyel focimeccsen megjelent ukránellenes feliratok miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hangos botrányt váltottak ki ukránellenes transzparensek a wrocławi Śląsk klub labdarúgó-mérkőzésén – jelentette a Wirtualna Polska című lap, amely képeket is közölt.

A portál felháborodásának adott hangot amiatt, hogy “felelőtlen” a slaski szurkolók “ukránokat támadó” transzparenseket függesztettek ki a lelátóra, felirattal: “Állítsátok meg Lengyelország elukránosítását”, “Ukránok gyilkoltak gyerekeket Volinyban”, “80 év szégyenteljes csend Volinyért” feliratokkal. Ezenkívül a klub szurkolói obszcén sértegetéseket tartalmazó transzparenseket is kifüggesztettek az ukrán nacionalista szervezetek és vezetőjük, Sztyepan Bandera ellen.

A lap ugyanakkor cikkében azt írta, hogy a futball “nem a politikai tiltakozások helye”, és hogy a vulgáris jelszavak ártanak Ukrajnának, amely a portál szerint egész Európát védi az orosz csapatoktól.

A lengyel sajtóorgánum “azonnali választ” követelt a lengyel futballligától és súlyos büntetést a “kompromittáló helyzetért felelősöknek”.

Idén februárban a Slask szurkolói hasonló akciót tartottak, egy meccs alatt egy transzparenst függesztettek ki, amelyen az állt, hogy “Ez nem a mi háborúnk”, és áthúzta az ukrán nacionalisták háromágú szigonyát. Ez szintén bírálatot váltott ki a lengyel média részéről, aminek következtében a klubot márciusban 15 000 zloty (kb. 1,5 millió forint) pénzbírsággal sújtották – összegezte az információkat az Orosz Hírek.

A történet pikantériája azonban mindenképpen az, hogy a lengyel sajtóban is keményen működtetve a cenzúrát, a transzparenseken álló, az ukránokat Banderához hasonlító szövegek ki lettek takarva.

NIF

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: