KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ahogy Karácsony Gergely a sajtószabadságot elképzeli – a szél Gyurcsány felől fúj

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ez történik a Metropol újságot terjesztőkkel

Példátlan támadás a sajtószabadság ellen – a szálak Gyurcsányhoz vezetnek

A rendszerváltás óta ilyen még nem fordult elő. A Fővárosi Önkormányzat alkotmányos jogokat sértve fizikai erővel akadályozza meg egy sajtótermék terjesztését!

Több mint egy hete, minden reggel a közterület-felügyelet járőrei bilinccsel, könnygázzal, gumibottal felszerelkezve a budapesti aluljárókban körülveszik a METROPOL terjesztőit, s közlik, hogy parancsuk van a lap terjesztésének megakadályozásra.

Magát az utasítást megdöbbentő módon Gyurcsány Ferenc egyik legfőbb bizalmi embere, korábbi személyi testőrparancsnoka adta ki. Handl Tamásnak hívják, néhány hónapja a DK elnök személyes közbenjárására Karácsony Gergely őt nevezte ki a fővárosi közterületfelügyelők legfőbb vezetőjévé. A Metropol és a sajtószabadság elleni hadműveletet ő maga irányítja. Gyurcsány testőrparancsnoka egy olyan súlyosan törvénysértő rendelkezés mögé próbál elbújni, amely miatt azonnal törvényességi felhívást kezdeményezett a Fővárosi Kormányhivatal.

Gyurcsány és testőre 2006-ban. Handl Tamás ma már a DK elnök jóvoltából a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságát vezeti. Handl a kétezres évek közepe óta volt Gyurcsány testőre, sőt már régen több ennél. Közvetlen bizalmas, minden titkok tudója, beleértve magánéleti titkokat is. 2005-től követi árnyékként a bukott miniszterelnököt. Fotó: Ripost

A törvénysértő rendelet tervezete is Gyurcsány Ferenc legbelsőbb köreiben született meg. A szintén Gyurcsány jobbkezének számító Gy.Németh Erzsébetre bízták a jogi stróman szerepét, neki kellett megfogalmaznia a magyar alkotmány alapvető értékeit, a sajtószabadságot sértő rendelkezés szövegét. Gyurcsányék azt találták ki, hogy csak akkor terjeszthető a budapesti utcán egy sajtótermék, ha abból minden egyes lapszámban 4 teljes oldalt kényükre-kedvükre a baloldal foglalhat le magának.

Aki ezt nem fogadja el, azzal szemben kényszerítő eszközökkel lépnek fel a közterületfelügyelők. Fizikai erővel, bilinccsel, gumibottal megakadályozzák az ingyenes lap terjesztését, büntetnek, közigazgatási hatósági eljárások tucatjait kezdeményezik. Sok milliós bírsággal fenyegetik a munkájukat végezni akaró terjesztőket nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy rájuk ijesszenek, hogy ne merjék terjeszteni a lapot.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij vérszemet kapott: Ukrajna nyerhet - jelentette ki

Tiltakozik a Pesti Hírlap is

Ide Kattintva olvasható tovább>>>

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük