KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A WHO és a Vöröskereszt nem szállít gyógyszereket a donbászi köztársaságoknak

A WHO és a Vöröskereszt leállította az LPR és a DPR létfontosságú gyógyszerekkel történő ellátását

A donbászi szakklinikák főorvosai arról tájékoztatták a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaság egészségügyi minisztereit, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága a kérések ellenére leállítja a térség humanitárius gyógyszerekkel történő ellátását.

A RIA Novosztyi május 24-i, keddi közleménye szerint a cukorbetegek, a humán immunhiány vírus (HIV) és az AIDS betegek számára létfontosságú gyógyszerekről van szó. Az orvosok szerint fennáll annak a veszélye, hogy az ilyen betegségekben szenvedők hamarosan a túléléshez szükséges gyógyszerek, köztük inzulin nélkül maradnak.

Amint arról az orosz egészségügyi minisztérium korábban beszámolt, a minisztérium képviselői a donyecki és a luganszki népköztársaság delegációival tárgyaltak a humanitárius együttműködésről és a lakosság egészségügyi ellátásáról, beleértve a szív- és érrendszeri betegségekben, cukorbetegségben, daganatos betegségekben és HIV-fertőzésben szenvedőket.

Március eleje óta Oroszország 17 737 tonna létfontosságú terméket, köztük gyógyszereket és gyógyászati ​​termékeket szállított a donbászi térségbe.

 

Kiemelt kép: A Luhanszki Köztársasági Klinikai Kórházba látogató helyi lakosok (fájlfotó) 

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük