KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A WHO és a Vöröskereszt nem szállít gyógyszereket a donbászi köztársaságoknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A WHO és a Vöröskereszt leállította az LPR és a DPR létfontosságú gyógyszerekkel történő ellátását

A donbászi szakklinikák főorvosai arról tájékoztatták a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaság egészségügyi minisztereit, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága a kérések ellenére leállítja a térség humanitárius gyógyszerekkel történő ellátását.

A RIA Novosztyi május 24-i, keddi közleménye szerint a cukorbetegek, a humán immunhiány vírus (HIV) és az AIDS betegek számára létfontosságú gyógyszerekről van szó. Az orvosok szerint fennáll annak a veszélye, hogy az ilyen betegségekben szenvedők hamarosan a túléléshez szükséges gyógyszerek, köztük inzulin nélkül maradnak.

Amint arról az orosz egészségügyi minisztérium korábban beszámolt, a minisztérium képviselői a donyecki és a luganszki népköztársaság delegációival tárgyaltak a humanitárius együttműködésről és a lakosság egészségügyi ellátásáról, beleértve a szív- és érrendszeri betegségekben, cukorbetegségben, daganatos betegségekben és HIV-fertőzésben szenvedőket.

Március eleje óta Oroszország 17 737 tonna létfontosságú terméket, köztük gyógyszereket és gyógyászati ​​termékeket szállított a donbászi térségbe.

 

Kiemelt kép: A Luhanszki Köztársasági Klinikai Kórházba látogató helyi lakosok (fájlfotó) 

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: