KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Wagner bejelentette, elfoglalták Artyomovszkot (Bahmut)

A Wagner orosz katonai magáncég (PMC) vezetője, Jevgenyij Prigozsin mérföldkőnek számító bejelentést tett az Artyomovszk (ukrán nevén Bahmut) városáért folytatott összecsapásokban. Közzétett egy videót is, amely állítólag vasárnap este készült a város közigazgatási épülete előtt.

„Felhúztuk az orosz zászlót a „Jó emléket Vlagyimir Tatárszkijnak” felirattal valamint a PMC Wagner zászlaját is a bahmuti városháza tetején”

– mondta Prigozsin a klipben.

Robbanás Szentpéterváron – egy ember meghalt 15-en megsérültek

Prigozhin bejelentése mindössze néhány órával azután történt, hogy a neves orosz katonai blogger, Vlagyimir Tatarszkij (valódi nevén Makszim Fomin) vasárnap délután egy szentpétervári kávézóban egy házi készítésű pokolgép robbanásakor életét vesztette.

„Jogilag Bakhmut már foglaltuk. Az ellenség a nyugati körzetekben koncentrálódik”

– tette hozzá a PMC vezetője.

Az Artyomovszkért vívott csata az ukrajnai fegyveres konfliktus egyik legintenzívebb és legvéresebb összecsapásává vált, a jelentések szerint mindkét fél jelentős veszteségeket szenvedett. Nyugati tisztviselők azt állították, hogy a város nem képvisel stratégiai katonai értéket, de Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ígéretet tett arra, hogy a lehető leghosszabb ideig védi a várost, miután erőddé nyilvánította azt.

Az, hogy Kijev a veszteségektől függetlenül próbálja megtartani Bakhmutot, „majdnem megsemmisítette az ukrán hadsereget” – állította Prigozsin a hét elején. Ugyanakkor a Wagner-harcosok is „komoly vereséget szenvedtek” – ismerte el.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: A Wagner Group katonai magánvállalat vezetője, Jevgenyij Prigozsin © Telegram / Prigozhin sajtószolgálata

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük