KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A volt lengyel külügyminiszter megköszönte az USA-nak az orosz gázvezetékek felrobbantását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Míg az Egyesült Államok, Oroszország és a legtöbb európai kormány nem közölte meglátásait arról, hogy ki állhat az Északi Áramlat mindkét vezetékét megrongáló hétfői robbanás mögött, Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszternek nem voltak kétségei.

„Köszönjük, USA” – üzente Sikorski Twitteren , amit a Balti-tenger vizében történt hatalmas gázszivárgásról készült fotóval illusztrált. Mindkét vezeték súlyosan megsérült a dániai Bornholm sziget partjainál, amit sokan szándékos akciónak tulajdonítanak.

Sikorski később lengyelül tweetelte, hogy az Északi Áramlatban keletkezett károk azt jelentik, hogy Oroszországnak „btárgyalnia kell a Testvériség és a Jamal gázvezetékeket használó országokkal, Ukrajnával és Lengyelországgal” , ha folytatni kívánja a gázszállítást Európába. „Jó munka” – fejezte be Sikorski.

Közben Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azon töprengett Telegram csatornáján , hogy Sikorszkij tweetje vajon „hivatalos álláspontnak minősül-e, miszerint ez terrortámadás volt”.

Moszkva helyettes ENSZ-nagykövete, Dmitrij Poljanszkij pedig köszönetet mondott Sikorszkinak, amiért „kristálytisztává tette, hogy ki áll a polgári infrastruktúra terrorista jellegű megrongálása mögött”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: