KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA megfenyegette Törökországot – leállították a MIR rendszert

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivőjének tájékoztatása szerint, az Egyesült Államok nyomására Törökországnak fel kellett hagynia az orosz MIR fizetési rendszer használatával.

Peszkov közölte, hogy Washington másodlagos szankciókkal fenyegette Ankarát a bankszektorban. Peskov szerint Oroszország és Törökország közösen keresi a kiutat a jelenlegi helyzetből.

Soha nem látott nyomás alatt áll Törökország az Egyesült Államok részéről, hogy vessék el a MIR rendszer használatát. Az USA másodlagos szankciókkal fenyegetik a török bankokat. Oroszországnak és Törökországnak most közösen kell megkeresnie annak a módját, hogy tudják ellensúlyozza az Egyesült Államok nyomását a bankszektorban ” – mondta az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára.

Korábban már napvilágot láttak azok az információk, melyek szerint a török ​​állami tulajdonú Halkbank, Ziraat Bank és VakıfBank úgy döntöttek, hogy leállítják az orosz Mir fizetési rendszert. A jelentések szerint ennek oka az volt, hogy féltek az Egyesült Államok másodlagos szankcióitól.

Ezt megelőzően a törökországi magánbankok állították le az orosz Mir fizetési rendszer kártyáinak használatát. Erre a lépésre kényszerült az elsők között az Isbank és a Denizbank is. Tájékoztatásuk szerint, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia Oroszország elleni szankciói kapcsán született ilyen döntés.

Azt is közölték, hogy a köztársasági elnök, Recep Tayyip Erdogan utasította az illetékes osztályokat, hogy dolgozzanak ki alternatívákat a Mir kártyák használatára. Sajtóértesülések szerint az új rendszert akár már két napon belül be is mutathatják.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: