KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Washington szerint Kijev nyugodtan lőheti az Oroszországhoz csatlakozó területeket

Washingtonnak nincs kifogása az ellen, hogy Kijev a Nyugat által szállított fegyverekkel olyan területeket vegyen tűz alá, amelyek esetleg úgy döntenek, hogy Oroszországhoz csatlakoznak, mivel az Egyesült Államok illegitimnek tartja az erre vonatkozó szavazásokat – jelentette ki kedden Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Az Egyesült Államok és szövetségesei számos fegyvert szállítottak Ukrajnának, köztük löveg- és rakétatüzérségi eszközöket. Az indiai kollégájával, Dr. Subrahmanyam Jaishankarral Washingtonban tartott közös sajtótájékoztatón Blinkentől azt kérdezték, hogy az Egyesült Államoknak van-e kifogása az ellen, hogy Ukrajna ezeket a fegyvereket Donyeckben, Luganszkban, Zaporozsje és a Herszon régió célpontjainak támadására használja, ahol éppen a csatlakozásról szóló népszavazást folytatták.

„Soha nem fogjuk elismerni Ukrajna egyes területeinek Oroszország általi annektálását”

mondta Blinken újságíróknak.

„Ukrajnának minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje magát, egész területén, beleértve azokat a területeket is, amelyeket Oroszország így vagy úgy illegálisan elfoglalt. Ukrajna azokat a felszereléseket és fegyvereket, amelyeket mi és sok más ország biztosítunk részére, nagyon hatékonyan használta fel.”

Blinken megerősítette, hogy az ukrán területek Oroszország általi annektálása semmin sem változtat az Egyesült Államok számára.

Az ukránok továbbra is megteszik, amit kell, hogy visszakapják a tőlük elvett földet. Továbbra is támogatni fogjuk őket ebben az erőfeszítésükben.”

 

Kiemelt kép: ukrán katonák orosz állásokat lőnek meg egy USA által szállított M777-es tarackból Harkov régióban, 2022. július 14. © AP Photo/Evgeniy Maloletka 


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük