KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A volt izraeli kormányfő azt állítja, Putyin megígérte neki, hogy nem öli meg Zelenszkijt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrajnai orosz invázió kezdetén a Kreml vezetője, Vlagyimir Putyin állítólag megígérte Naftali Bennett akkori izraeli miniszterelnöknek, hogy nem öli meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt. Erről Bennett nyilatkozataira hivatkozva az AP ügynökség számolt be vasárnap.

Naftali Bennett 2021 közepétől 2022 június végéig, vagyis az orosz csapatok tavaly február 24-i ukrajnai inváziója idején állt az izraeli kormány élén.

Az orosz agresszió első heteiben Bennett megpróbált közvetítőként fellépni a konfliktus két oldala között. Ennek részeként tavaly márciusban Moszkvába látogatott, ahol azon kevés nyugati vezetők egyike volt, akik Putyinnal találkoztak.

Bennett saját szavai szerint akkor ígéretet kapott Putyintól, hogy nem engedi megöletni Volodimir Zelenszkijt.

„Megkérdeztem (Putyint)… „A tervei között szerepel Zelenszkij megölése?” Azt válaszolta: „Nem ölöm meg Zelenszkijt.” Aztán azt mondtam neki: „Ezt úgy értem, hogy a szavát adja, hogy nem öli meg Zelenszkijt.” Ő (Putyin) azt mondta: „Nem áll szándékomban megölni Zelenszkijt”

– mondta Bennett a szombat este megjelent terjedelmes, ötórás interjúban.

Naftali Bennett a Putyinnal való találkozó után felhívta Zelenszkijt, hogy tájékoztassa őt az említett ígéretről. „Biztos Ön ebben?” – kérdezte tőle az ukrán elnök, és Bennett azt válaszolta: „100% hogy nem öli meg Önt”.

Az izraeli miniszterelnöknek ezután kudarcot vallott a háború befejezésére tett erőfeszítésében. Saját elmondása szerint azt viszont sikerült elérnie, hogy Putyin visszavonta Kijev leszerelésére vonatkozó követelését, Zelenszkij pedig megígérte, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz.

Teraz.sk, korkep.sk

Kiemelt képen: Neftali Bennet / reuters

Ez is érdekelheti:  Elérkezett az ukrajnai háború fordulópontja

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük