KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„A vélemény olyan, mint a fing”?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Valahogy bemászott a képernyőmre egy furcsa orrú fazon, miközben éppen egy tanulmányt írogattam. Nem is néztem a címét, hanem felhangosítottam arra gondolva, hogy ideje kicsit lazítani, ahogy azt már megénekelte egykor Hofi.

Nos, ez nem volt a legépületesebb döntés, mert a pofa nagyon nyomta a pesti humort. S mivel magam is ahhoz a korosztályhoz tartozom, aki az MSZMP Központi Bizottsága által engedélyezett gőzkieresztő humorán nőttem fel, kicsit meglepődtem azon, amiket ettől a mai „művész-utánzótól” hallottam.  A gyengébbek és a fiatalok kedvéért azért leírom az utánzó által utánzott nevét újra a gyerekkorom gőzkieresztő humorkirálynak: Hofi Géza.

Ezt a furcsa, krumpliorrú fazont azonban Hadházinak hívják. Először csak kapkodtam a fejem, mert van egy ilyen nevű országgyűlési képviselő is, aki mintha eredetileg Fidesz fan lett volna azután váltott és most talán a sokak által moslékkoalíciónak nevezett szekértábor embere lenne, de már ebben sem vagyok biztos. Nem is csoda, ha keverem a dolgokat azóta, hogy a Jobbiknak nevezett társaság Balikká változott, pontosabban balekké tette a legokosabb Fidesz alapító, vagyis Simicska Lajos.

Nézzük azonban, miből gyárt humort Hadházi?

Először komolyan nevettem és még bólogattam is neki: Hiszen ő azt tanulta, hogy a „hír szent, a vélemény szabad.” Kicsit később azonban ezt hallom tőle: „A vélemény olyan, mint a fing. A legjobb bent tartani, mert senki nem kíváncsi rá.” Erre már meg kellett néznem az előadás címét ide is írom: Méd in Hungeráj: Hadházi László önálló estje | Dumaszínház 2018. dec. 25.

Persze nem akarok egyetlen gyökérnek sem reklámot csinálni, de ő használta az előadásában ezt a fordulatot magára, hogy gyökér. Nem is egyszer.

S miután a férfiak is sorra kerültek a humorában és már ott tartott, hogy visszamennénk nők nélkül a barlangba, megnéztem hányan kattintottak vajon erre a címre? Belesápadtam. 5 891 490 megtekintés. Majdnem hatmillió? Nagyon beteg a világ és sajnos még én is nyomom a hülyeséget, mert felhívom rá a maradék pár millió magyar figyelmét. Visszahőköltem és kikapcsoltam. Ám a tanulmány befejezése után elhatároztam, utána járok mi is az, ami miatt ilyen hatalmas embermennyiség kíváncsi erre a krumpliorrú zsenire?

Ismét rákattintottam és kezdtem az elejét hallgatni.

Bemutatkozik, hogy közepesen ismert humorista. Tetszik, mert van önkritikája. Viszont tehetséges, mert alaposan megnevetteti a közönséget a saját családja elemzésével. Ez nagyon hatásos mert amikor valaki magát is karikírozza, az mindig tetszik az embereknek. Ám rövidesen rátér a Világvége témára, ami szintén nagyon hatásos. Közben persze elkezdi a trágárságot, s szinte azonnal kezdi őseinket és a mai magyarokat is ekézni. Komoly. De kik ülnek a nézőtéren? Nem magyarok? S elgondolkodom azon mi lenne, ha pl. a zsidóságot próbálná valaki így ekézni Pesten, vagy pl. Tel Aviv-ban?

Nos itt az igazi rejtély, miért teheti meg egy magát közepesen ismert humoristának kijelentő személy azt, hogy a magyar fővárosban ilyen előadást tartson, sikerrel. Be is szólt egyszer alaposan a közönségnek: „Ne röhögjél mert nem tudod ki vagy!” Valószínűleg igaza is lehet, mert egy értékrendjében is hun-szkíta magyar, biztosan nem röhögné végig ennek az egyébként tehetséges, de mélyen erkölcstelen öngyűlölőnek az előadását. (Vagy lehet, hogy nem is öngyűlölő?)

Valahol meg is kérdezte az előadás során: „Én vagyok a hülye?” Nem. Sajnos nem ő a hülye. Hanem azok, akik nem szólnak be neki a magyarok közül így: Ilyen műsort lehetne bárhol a világon előadni, ahol nem magyarok élnek! De itt barátom NEEM!

Nincs vége a meglepetéseknek, mert szerettem volna udvariasan leírni a véleményemet a műsorról, nem megfeledkezve arról, hogy voltak benne olyan részek is, amit szívesen meghallgattam volna akár a szilveszteri kabaréban is. Ám nem lehet, mert a megjegyzések ki vannak kapcsolva. Szóval a vélemény nem szabad? A vélemény valóban olyan, mint a fing? Vagyis nem kíváncsi rá senki, mert ha sunyi lapos, akkor szaga irtózatos?

Ám fordítsuk komolyra a szót!

Miért nem lehet ideírni a véleményemet? Talán ismét bevezették a cenzúrát hazánkban, csak elfelejtettek erről értesíteni engem?

Bene Gábor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: