KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Trump elleni újabb vádemelés bizonyítja, a demokraták nem akarnak tisztességes választást 2024-ben

A Donald Trump volt amerikai elnök elleni szövetségi vádiratot pénteken hozták nyilvánosságra, és kiderült, hogy 37 bűncselekménnyel vádolják, amelyek közül 31-et a kémkedési törvény megsértése, titkos iratok „szándékos megtartása” miatt. A többi vádpont hamis vallomástétel és az igazságszolgáltatás akadályozása volt.

A Donald Trump volt amerikai elnök ellen benyújtott legújabb vádirat rávilágít arra, hogy a demokraták mennyire nem érdekeltek abban, hogy „tisztességes választásokat” tartsanak 2024-ben – mondta a Szputnyiknak Ethan Ralph konzervatív politikai kommentátor, a Killstream műsorvezetője.

Ralph megjegyezte, hogy

„úgy tűnik, a demokratákat nem érdekli a tisztességes választás. „A Trump elleni perek, vádemelések és egyéb jogi támadások számának növekedése közvetlen összefüggésben áll a 2024-es jelöltségének megtartásával”

– mondta a kommentátor.

„Úgy tűnik, maguk a demokraták sem gondolják, hogy tisztességes küzdelemben legyőzhetik Trumpot. Nézzük csak meg a tevékenységüket”.

A Trump ellen benyújtott legújabb vádirat középpontjában azok a titkos dokumentumok állnak, amelyeket az FBI ügynökei a Mar-a-Lago rezidenciáján tartott razzia során foglaltak le. Bár Trump azt állította, hogy az iratok nem voltak titkosítva a hivatalából való távozása előtt, állításai nem bizonyultak kézzel foghatónak, mivel nem követte a kormányzati protokollt.

Az e heti vádemelést megelőzően Trump ellen korábban, áprilisban New Yorkban 34 vádpontban emeltek vádat üzleti csalás miatt, majd május elején szexuális visszaélés és rágalmazás miatt találták bűnösnek az E. Jean Carroll cikkíró által indított polgári perben.

Arra a kérdésre, hogy a vádemelés befolyásolhatja-e a volt elnök esélyeit arra, hogy visszatérjen az Ovális Irodába, Ralph azt mondta, nem valószínű, hogy Trump a választások kezdete előtt rács mögé kerülne.

„A legutóbbi szövetségi vádemelés árthat a függetlenek és más potenciális szavazók körében, de a választók polarizálódása és a magával Trumppal kapcsolatos megkeményedett nézetek miatt nem valószínű, hogy nagyon sokat ártana neki”

– mutatott rá.

Ez is érdekelheti:  Rasszistázik Márki-Zay az amerikai elnökválasztással kapcsolatban

Nem sokkal azután, hogy a Mar-a-Lagóból előkerültek a Trump birtokában lévő feljegyzések, titkos dokumentumok kerültek elő Mike Pence volt amerikai alelnök és Joe Biden amerikai elnök tulajdonából is.

Biden esetében számos dokumentumot találtak a delaware-i otthonában és irodájában, valamint a washingtoni Penn Biden Centerben. A Trump floridai rezidenciáján tett lépésekkel ellentétben azonban mind a Biden-, mind a Pence-ügy nem járt teljes körű razziával, és a médiában sem kaptak akkora hírverést.

Ralph rámutatott, hogy „különösen kirívó”, ahogyan az amerikai média kezelte az eseteket – konkrétan a Bident érintő esetet. Megjegyezte, hogy ha a csatornák foglalkoznak a témával, akkor a legjobb, ha „Trump és a nem Trump számára is egyenlő feltételeket biztosítanak”.

Azokban az órákban, amióta Trump egy Truth Social poszton keresztül bejelentette, hogy vádat emeltek ellene, több politikai személyiség is előállt, hogy elítélje az amerikai igazságszolgáltatás fegyverként való felhasználását a korábbi elnök ellen.

A kritikával élők között van Ron DeSantis floridai kormányzó és Kevin McCarthy, a képviselőház elnöke, aki csütörtökön késő este azt mondta, hogy „lelkiismeretlen”, hogy Biden vádat emelt „a 2024-es választásokon vele szemben induló vezető elnökjelölt ellen”.

Bár a Biden-féle Fehér Ház azt állította, hogy csak a médián keresztül értesült a vádemelésről, Ralph kijelentette, hogy nem valószínű, hogy a szövetségi bűnüldözés demokraták általi fegyverként történő alkalmazása enyhülni fog.

„A haszonleső amerikai média pedig bizonyára nem tesz majd mást, mint támogatja ezeket a módszereket”

– zárta mondandóját Ralph, rámutatva, hogy ez „a tendencia a Nyugat további elnyomó politikájának erősödését hivatott szolgálni”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: © AP Photo / Jon Elswick

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük