KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A tajvani fegyvereladásából derül ki, hogy az USA a káosz legnagyobb forrása a világon

Az Egyesült Államok a közelmúltban úgy döntött, hogy mintegy 95 millió dollár értékű Patriot rakétatechnológiai rendszert ad el Tajvannak. A jelenlegi amerikai kormány hivatalba lépése óta ez a harmadik fegyvereladás Tajvannak, és csak két hónap telt el az utolsó óta.

A kínai–amerikai kapcsolatok politikai alapja a három közös közlemény, különösen az „augusztus 17-i közlemény”, amelyben az amerikai fél kijelentette, hogy fokozatosan csökkenti a Tajvan felé irányuló fegyvereladásokat, és egy idő után végre megoldja ezt a kérdést. Az Egyesült Államok megsértette az ígéretét és az „egy Kína” elvet, amelyet az ENSZ Közgyűlésének 2758. számú határozata fogalmazott meg, és amelyet a nemzetközi közösség általában betart. Az amerikai fél a hazai törvényeket a nemzetközi kötelezettségek fölé helyezi, eszeveszetten kijátssza a „tajvani kártyát”, leleplezve makacs hegemonikus gondolkodását.

A tények nagyon világosak: a Tajvani-szoros helyzete új feszültséggel szembesül, mert a tajvani hatóságok többször is megpróbálták „az Egyesült Államokra támaszkodva megvalósítani a függetlenséget”, miközben egyesek az Egyesült Államokban szándékosan „Tajvant felhasználva próbálják elnyomni Kínát”. A 2023-as költségvetésében, amelyet az amerikai elnök nemrég nyújtott be a Kongresszusnak, a védelmi kiadások soha nem látott 813,3 milliárd dollárt értek el. Ez aggasztja a nemzetközi közösséget, mekkora zűrzavart és katasztrófát hoz majd a világra a harcias USA?

Tajvan biztonsága a Tajvani-tengerszoros két partja közötti békétől függ, nem pedig az Egyesült Államoktól történő fegyvervásárlástól. Az Egyesült Államok csak sakkfigurának tartja Tajvant. És hogy mi a sakkfigurák sorsa, azt már sokszor tapasztalhattuk.

Idén február végén Kína ellenintézkedéseket vezetett be két amerikai hadiipari vállalattal szemben, amelyek régóta részt vettek a tajvani fegyvereladásokban. Ez Kína szilárd akaratát és eltökéltségét mutatja a nemzeti szuverenitás és területi integritás védelme iránt. Kína határozottan meghiúsít mindenfajta külső beavatkozást és a „Tajvan függetlenségére” irányuló szeparatista összeesküvést. Kínának újra kell egyesülnie és újra is fog egyesülni. Senki vagy semmilyen erő nem állíthatja meg!

Ez is érdekelheti:  Eddig nem látott erővel sértegették Orbán Viktort

China Radio

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük