A tajvani fegyvereladásából derül ki, hogy az USA a káosz legnagyobb forrása a világon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok a közelmúltban úgy döntött, hogy mintegy 95 millió dollár értékű Patriot rakétatechnológiai rendszert ad el Tajvannak. A jelenlegi amerikai kormány hivatalba lépése óta ez a harmadik fegyvereladás Tajvannak, és csak két hónap telt el az utolsó óta.

A kínai–amerikai kapcsolatok politikai alapja a három közös közlemény, különösen az „augusztus 17-i közlemény”, amelyben az amerikai fél kijelentette, hogy fokozatosan csökkenti a Tajvan felé irányuló fegyvereladásokat, és egy idő után végre megoldja ezt a kérdést. Az Egyesült Államok megsértette az ígéretét és az „egy Kína” elvet, amelyet az ENSZ Közgyűlésének 2758. számú határozata fogalmazott meg, és amelyet a nemzetközi közösség általában betart. Az amerikai fél a hazai törvényeket a nemzetközi kötelezettségek fölé helyezi, eszeveszetten kijátssza a „tajvani kártyát”, leleplezve makacs hegemonikus gondolkodását.

A tények nagyon világosak: a Tajvani-szoros helyzete új feszültséggel szembesül, mert a tajvani hatóságok többször is megpróbálták „az Egyesült Államokra támaszkodva megvalósítani a függetlenséget”, miközben egyesek az Egyesült Államokban szándékosan „Tajvant felhasználva próbálják elnyomni Kínát”. A 2023-as költségvetésében, amelyet az amerikai elnök nemrég nyújtott be a Kongresszusnak, a védelmi kiadások soha nem látott 813,3 milliárd dollárt értek el. Ez aggasztja a nemzetközi közösséget, mekkora zűrzavart és katasztrófát hoz majd a világra a harcias USA?

Tajvan biztonsága a Tajvani-tengerszoros két partja közötti békétől függ, nem pedig az Egyesült Államoktól történő fegyvervásárlástól. Az Egyesült Államok csak sakkfigurának tartja Tajvant. És hogy mi a sakkfigurák sorsa, azt már sokszor tapasztalhattuk.

Idén február végén Kína ellenintézkedéseket vezetett be két amerikai hadiipari vállalattal szemben, amelyek régóta részt vettek a tajvani fegyvereladásokban. Ez Kína szilárd akaratát és eltökéltségét mutatja a nemzeti szuverenitás és területi integritás védelme iránt. Kína határozottan meghiúsít mindenfajta külső beavatkozást és a „Tajvan függetlenségére” irányuló szeparatista összeesküvést. Kínának újra kell egyesülnie és újra is fog egyesülni. Senki vagy semmilyen erő nem állíthatja meg!

China Radio

Feliratkozás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük