TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A „szereposztó díványt” eltávolíttató Gy. Németh Erzsébet politikai „ámokfutása”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egyet biztosan kijelenthetünk: Gy. Németh Erzsébet egy teljesen jellegtelen politikus, viszont pártelvtársai jóvoltából sosem kellett neki kétkezi munkát végeznie.

Hogy jön ide a kétkezi munkavégzés? Nagyon sok kommentben torpedózzák Orbán Viktor miniszterelnököt, azzal a megjegyzéssel igyekezvén lealacsonyítani, hogy sosem dolgozott. Ja kérem, Gy. Német Erzsébetből meg sosem lesz miniszterelnök – szerencsére. Sőt, ez a jóasszony is szaporítja azok sorát, aki politikai pályafutása (inkább ámokfutása) során egyetlen egyszer sem tudott sehol bármilyen választás alkalmával sem győzni. Ugyanakkor „lelkes” tevékenysége nyomán ártott bőven a nemzetnek, a hazának, most pedig főpolgármester-helyettesként a fővárosnak.

Deák Dániel a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán összegezte a „szereposztó díványt” eltávolító jóasszony eddigi életútját, nem árt, ha minél többen megismerik:

Gy. Németh Erzsébet, aki ugyan még soha életében nem nyert egyetlen egy választáson sem, de már 30 éve jelen van a magyar politikában. Az egykori hithű kommunista ma Gyurcsány egyik fontos fővárosi bizalmasa, Karácsony Gergelyt rajta keresztül irányítja a DK-vezér. Nézzük ki is ő!

A szegény családba született Gy. Németh a szocialista rendszerrel szimpatizáló fiatal volt a rendszerváltoztatás előtt, a felemelkedés reményében lépett be a politika világába: 1984-ben a Magyar Úttörők Szövetségének kötelékébe került, hogy aztán 1988-tól a szervezet budapesti titkárává lépjen elő.

Gy. Németh az évek során kiváló pártállami kapcsolatokra tett szert, amelyekre egész politikai pályafutása során tudott támaszkodni.

1989-től 1994-ig vezetője volt a Baloldali Ifjúsági Társulás (BIT) választási irodájának. A BIT-et leginkább Kiss Péterrel, az azóta elhunyt szocialista politikussal azonosítják. A BIT akkori vezetőiből mára már többnyire élvonalbeli politikusok lettek: többek között soraikat erősítette Molnár Gyula, Varjú László, Tóbiás József és Boldvai László.

Azt, hogy az átállás előtt milyen szervezet volt a Baloldali Ifjúsági Társulás, jól mutatja, hogy 1989 októberében még „a Köztársaság téri pártház 1956-ban elesett védőinek tiszteletére” helyeztek el koszorút az MSZP-vel közösen.

Ez is érdekelheti:  Magyaródy Szabolcs: Volksbund

Egyes információk szerint hithű kommunistaként sokáig idegenkedve szemlélte a hirtelen ’demokratizálódó’ harcostársait. Egykori pártján belül ezzel magyarázták, hogy csupán 3-4 évvel a rendszerváltozás után, 1993-ban lépett be az utódpártba.

2006-ig megszakítás nélkül volt a Fővárosi Közgyűlés tagja, ahol előbb a szocialisták frakcióvezető-helyetteseként (1994 és 2000 között), majd frakcióvezetőjeként (2000 és 2006 között) dolgozott. 2002-ben és 2006-ban a budapesti listáról jutott a Parlamentbe, ahol 2008 óta az önkormányzati és területfejlesztési bizottság elnöke.

2002-ben pártja budapesti főpolgármester-jelöltje volt, ahol a szavazatok 13,17%-át begyűjtve harmadik helyen végzett.

A 2014-es önkormányzati választáson Budapest XVII. kerületében a Demokratikus Koalíció polgármester-jelöltjeként 19,69% szavazattal második lett a fideszes Riz Levente mögött, aki 64,8%-ot kapott.

A 2018-as parlamenti választáson Budapest 2-es választókerületében indult, ám itt is elbukott: Simicskó István fideszes jelölt 42 százalékot ért el, míg Gy. Németh 40,5%-ot.
A 2019. április 6-án megkötött megállapodás értelmében az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért és a Momentum Mozgalom polgármesterjelöltje az XVII. kerületben, az őszi önkormányzati választásokon. Győznie ekkor sem sikerült, második helyen végzett a fideszes Horváth Tamás mögött.

A 2021-es magyarországi ellenzéki előválasztáson a DK jelöltje Budapesti 2. sz. országgyűlési egyéni választókerületében, ahol ismét csúfos vereséget szenvedett el: míg a momentumos Orosz Anna a szavazatok 69 százalékát kapta, ő csupán 31 százalékos eredményt ért el.

Gy. Németh Erzsébet tehát úgy lehet jelen a magyar politikában már 30 éve, hogy soha életében nem nyert meg egyetlen egy választást sem. Mégis főpolgármester-helyettes és Gyurcsány bizalmasa, rajta keresztül irányítja Karácsony Gergelyt.

Kapcsolódó:

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük