KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A szájvíz 30 másodperc alatt képes megölni a Covid vírust

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Legalábbis ezt állítják a Cardiff Egyetem tudósai akik laboratóriumi kísérletekre alapozzák állításukat – számol be BBC.

Dr. Claydon, a periodontológus szakorvos elmondta, bár a szájvíz használata elősegítheti a nyálban lévő vírusok elpusztítását, arra bizonyíték nincs, hogy ez a módszer koronavírus kezelésére hatásos lenne. Az azonban biztos, hogy nagyon sokan napi rendszerességgel használnak szájvizet, és a maszk, többszöri fertőtlenítőszeres vagy szappanos kézmosás és a szükséges távolságtartás mellett ez lehet a negyedik megelőzést elősegítő módszer.

Az egyetem jelentése szerint a legalább 0,07% cetypiridinium-kloridot (CPC) tartalmazó szájvizek “ígéretesek lehetnek a vírus felszámolásában, bár ezt csupán laboratóriumban tudták kimutatni.

A Cardiff Egyetem egyik jeles professzora, David Thomas elmondta, hogy

a kezdeti eredmények biztatóak voltak, de a klinikai vizsgálatok azt nem igazolták, hogy ezzel a módszerrel meg lehetne akadályozni a vírus terjedését egyik emberről a másikra.

Noha ezek a szájöblítők nagyon hatékonyan irtják a vírust laboratóriumi körülmények között, azt még nem vizsgáltuk hogy ez működik-e a betegeknél.

A vizsgálatok tovább folytatódnak, azonban a konkrét eredményekre még a jövő év elejéig várni kell – áll a walesi egyetem jelentésében.

BBC nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Civilnek mutatják magukat az ukrán fegyveres erők Harkov közelében

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük