KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Russia Today Szijjártó Péter kijelentéséről: Nincs jobb alkalom az ukrán béketárgyalásokra, mint most

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Moszkva és Kijev közötti konfliktus nem oldható meg a harctéren – mondta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter

Az ukrajnai konfliktus lezárását célzó tárgyalások feltételei csak romlani fognak – jósolta Peter Szijjártó Péter pénteken Budapesten. Szerinte a két félnek nem lenne jobb tárgyalási helyzete, mint most – számol be a magyar külügyminiszter kijelentéséről a Russia Today.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint Moszkva jelenleg kész diplomáciai megoldást keresni a válságra, Kijev és támogatói, köztük az Egyesült Államok és a NATO viszont továbbra sem hajlandóak ilyen tárgyalásokba bocsátkozni.

„A jelenleginél jobb feltételek nem lesznek a béketárgyalásokhoz”

– mondta Szijjártó pénteken újságíróknak Hakan Fidan török külügyminiszterrel folytatott megbeszélése után. „A tegnapi feltételek jobbak voltak, mint a maiak, és a holnapi feltételek rosszabbak lesznek, mint a maiak” – tette hozzá a magyar miniszter.

Budapest továbbra is úgy véli, hogy „nincs [katonai] megoldás” a konfliktusra

– mondta Szijjártó.

Magyarország a folyamatban lévő konfliktus tárgyalásos megoldásának egyik legaktívabb szószólójaként lépett fel.

Magyar illetékesek, köztük Szijjártó Péter és Orbán Viktor miniszterelnök, többször is tűzszünetet és békemegállapodást sürgettek Ukrajnában, és bírálták az EU-t, amiért fegyvereket küld Kijevnek. Budapest emellett kitart amellett, hogy az oroszellenes szankciók jobban ártanak Európának, mint Moszkvának. Júniusban Orbán a Bild című német bulvárlapnak azt nyilatkozta, hogy az ukrán győzelem a csatatéren „lehetetlen”.

A miniszterelnök a héten azt is kijelentette, hogy Kijev gyakorlatilag „kifogyott az erőforrásból”, és az egyetlen dolog, ami „életben tartja” Ukrajnát, az a nyugati pénzügyi támogatás.

Moszkva többször jelezte, hogy kész béketárgyalásokra Ukrajnával, ugyanakkor Kijevet is hibáztatta a diplomáciai előrelépés elmaradásáért, egy Volodimir Zelenszkij elnök által tavaly aláírt rendeletre hivatkozva, amely megtiltja a tárgyalásokat mindaddig, amíg Oroszországban Putyin van hatalmon.

A múlt hónapban az ukrán vezető megismételte álláspontját, miszerint a tárgyalások Moszkvával csak azután kezdődhetnek meg, hogy az orosz erők kivonulnak Ukrajna 1991-es határain belüli összes területről, beleértve a Krímet is. Oroszország elutasította és irreálisnak minősítette ezeket a követeléseket.

A pénteki szentpétervári orosz-afrikai csúcstalálkozón Putyin azt nyilatkozta, hogy a folyamatban lévő konfliktus gyökere a NATO által Oroszország biztonságára jelentett fenyegetésekben keresendő. Washington és szövetségesei „elutasítják a tárgyalásokat az egyenlő biztonság szavatolásának kérdéseiről” – tette hozzá.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Szijjártó Péter az MCC Feszten 2023. július 29-én (fb)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “A Russia Today Szijjártó Péter kijelentéséről: Nincs jobb alkalom az ukrán béketárgyalásokra, mint most

  1. Elmentek ti a jó büdös 3,14-ba szijjas nyegleo,előszőr szüntessétek meg a minden tiszta életü Hazafi Magyarok elleni piszkos háborut.Többé ne lehessen a bün erény,az erény meg legfőbb bün ami az ezer-ezer-ezer-ezer és ezermilliárd közpénzeket számotokra is elsiboló strómanjaitok legfőbb törvénye.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: