KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Russia Today így számol be Simor Andrásnak a hazánk EU-ból történő kilépéséről tett kijelentéséről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A neomarxista, volt jegybankelnök az ATV-nek nyilatkozott vasárnap.

Az Európai Unióból való kilépés hamarosan „valódi alternatívává” válhat Magyarország számára – állította a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke egy vasárnapi televíziós interjúban.

Simor András az ATV magyar adásában azt mondta, hogy bár a Brexit-szerű kilépés a blokkból valószínűtlen forgatókönyv, de „megvan az esélye” – idézte a volt jegybankelnököt a Russia Today.

„Ennek az eshetősége – ha tavaly 10 százalék volt -, mostanra 20-30 százalékra emelkedett”.

Az ország növekvő inflációs rátájára és arra hivatkozva, hogy az EU 30 milliárd dollárnyi támogatást tart vissza Budapesttől, Simor kijelentette, hogy „attól tart, hogy Magyarország kormánya olyan helyzetbe manőverezi az országot, amelyben az Európai Unióból való kilépés valós alternatívává válik”.

Bár Magyarország az uniós támogatások nettó kedvezményezettje, e támogatások nagy része évek óta be van fagyasztva, és a brüsszeli tisztviselők Orbán Viktor miniszterelnök keményvonalas, bevándorlásellenes politikájára, valamint az igazságszolgáltatás függetlenségének és a médiaszabadságnak az állítólagos visszaszorítására hivatkoznak a visszatartás okaiként.

Bár az Orbán-kormány sikeresen jutott hozzá e pénz egy részéhez azáltal, hogy tavaly feloldotta az Ukrajnának nyújtott uniós gazdasági támogatással szembeni vétóját, a magyar miniszterelnök továbbra is bírálta a blokk Kijevnek nyújtott támogatását. Orbán többször is azonnali tűzszünetre szólított fel Ukrajnában, és azzal vádolta a „háborúpárti brüsszeli bürokratákat”, hogy „az európai érdekek rovására” szítják a konfliktust Oroszországgal.

Orbán nézeteltérései az EU-val túlmutatnak a geopolitikán. Szombaton egy romániai ifjúsági rendezvényen felszólalva a magyar miniszterelnök kijelentette, hogy a blokk „elutasítja a keresztény örökséget, és a migráción keresztül folytat a lakosságcserét… és LMBTQ-offenzívát” a konzervatív társadalmak ellen.

A Brüsszel elleni rendszeres szónoklatai ellenére Orbán többször is elutasította az EU-ból való kilépés gondolatát. A 2016-os Brexit-népszavazás óta végzett közvélemény-kutatások szerint a lakosság körében folyamatosan magas a támogatottsága a blokkban maradásnak, bár az Eurobarometer nemrégiben végzett felmérése 12 százalékpontos csökkenést regisztrált azok körében, akiknek „pozitív képük” van az EU-ról, és már csak 39 százalékuk látja kedvezően az uniót.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen Simor András / Fotó: 24.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: