KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Párbeszéd pénzén táboroztat a Szikra Mozgalom

A pedofilbotrány ellenére megtartja ifjúsági táborát a Szikra Mozgalom. A fiatalokat toborzó kétnapos rendezvényt a Párbeszéd pártalapítványa is támogatja, míg a Jámbor Andráshoz köthető Szikra a törvényben előírt határidőre nem tette közzé tavalyi évre vonatkozó beszámolóját.

Fiataloknak szervez tábort a párbeszédes Jámbor András vezette, pedofilbotrányba keveredett Szikra Mozgalom augusztusban.

 Az egyesület közösségi oldalán látható beharangozó videón a párt országgyűlési képviselője úgy fogalmaz: a vitaesten többek között szó lesz kordonbontásról, szimbolikus politizálásról, arról, mi történt az elmúlt egy évben, a 2022-es választáson, és természetesen arról is, hogyan váltható le az „Orbán-rendszer”. Minderről Jámbor András Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével, és Ungár Péterrel, az LMP parlamenti képviselőjével fog vitázni.

Az előzetes videóból az nem derül ki, lesz-e szó arról a pedofilügyről, amelyben a Szikra Mozgalom aktivistáinak érintettsége is felmerült.

Ismert, február elején az Antifa több támadást is végrehajtott Budapesten. A bűncselekményekkel összefüggésben a hatóságok látóterébe került egy magyar nő is, D. Krisztina, aki a Szikra Mozgalom tagja. Az aktivista ellen nem volt elegendő bizonyíték, így szabadlábra helyezték, majd megszüntették a nyomozást ellene. Az alibit azonban az élettársa nyújtotta számára, akinek a laptopján a házkutatások során pedofiltartalmakat találtak. A nő lakásán csaknem háromszáz olyan felvételre bukkantak a nyomozók, amelyeken tizenkét év alatti, köztük két-három éves gyermekek szexuális sanyargatása, megerőszakolása látható.

A lefoglalt adathordozókon pedig hetvenezer olyan pornográf felvételt tároltak, amelyeken láthatóan tizennyolc év alattiak szerepelnek. A férfi, a laptop tulajdonosa a kihallgatása előtt felakasztotta magát. Noha Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a politikai felelősséget firtatta az ügyben, Jámbor András még csak vizsgálatot sem akar indítani a Szikra Mozgalmon belül. A politikus a Mediaworksnek azt mondta még júniusban, hogy neki akkor sem lenne felelőssége, ha kiderülne, hogy ehhez az ügyhöz köze van a Szikra Mozgalomnak.

Ez is érdekelheti:  Felháborító: Szavazás indult arról, mikor lőnek rá Orbán Viktorra

Hogy az egyesületnek mennyi pénze van az ifjúsági táborra, nem tudni,

a Szikra Mozgalom ugyanis a törvényi kötelezettség ellenére mindeddig nem tette közzé a 2022-es évre vonatkozó elszámolását. A Bíróság.hu-n fellelhető adatokból azonban kiderül, Jámbor mozgalmának 2020-ben egyáltalán nem volt bevétele, 2021-ben viszont 15,3 millió forint adomány érkezett hozzájuk. A beszámoló szerint mintegy hatmillió forint mikroadományokból, míg a fennmaradó kilencmillió pedig nagy adományokból származik.

A mozgalom ifjúsági táborát egyébként az elmúlt években a Párbeszéd alapítványa támogatta, erről a Megújuló Magyarországért Alapítvány írt abban a beszámolóban, melyben a 2022-ben támogatott rendezvényeket, kiadványokat sorolják fel. Mint fogalmaztak, kutatási tevékenységeket, offline és online eseményeket szerveztek, melyek egy részét valamely partnerszervezettel közösen végezték.

A szervezet egyik legfontosabb partnerének nevezte a Zöld Terasz Alapítványt, melynek kuratóriumi tagja a Karácsony Gergely 99 Mozgalmához rejtélyes módon beérkezett 506 millió forintot kezelő Perjés Gábor.

 A Zöld Terasz Alapítvány 2022-ben 11,1 millió forintot kapott a Párbeszéd pártalapítványától, valamint 1,2 milliót a Jelen Mindenütt Alapítványtól, azaz a Jelen nevű sajtóterméktől, melyet 2021-ben Niedermüller Péter vezette Erzsébetváros tízmillió forinttal támogatott.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Jámbor András és a Szikra Mozgalom (Forrás: Facebook)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük