KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Nyugat a befagyasztott orosz vagyon mennyiségével dicsekszik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Ukrajnát támogató államok által létrehozott Szankciós Munkacsoport (REPO) az oroszok ukrajnai műveleteinek megkezdése óta több mint 330 milliárd dollárnyi pénzügyi forrást fagyasztott be ami az orosz oligarchák, illetve  és az Orosz Központi Bank tulajdonát képezi – jelentette ma a France-Presse (AFP) a REPO nyilatkozatára hivatkozva.

Orosz oligarchák és tisztviselők vagyonában 30 milliárd dollárt zároltak, és az orosz központi bankhoz tartozóan 300 milliárd dollárt fagyasztottak be.

Megtudható a beszámolóból, hogy öt, oroszországi milliárdosok tulajdonát képező luxusjachtot, továbbá luxusingatlanokat zároltak.

Azt írták:

Biztosítjuk, hogy a szankciók továbbra is jelentős költségekkel sújtsák Oroszországot az ukrajnai agresszió miatt.

– áll az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának szerdai REPO közleményében.

A „Munkacsoportot” március 17-én, három héttel az ukrajnai különleges hadművelet kezdete után hozták létre, hogy

„növeljék az Oroszországra nehezedő gazdasági nyomást”.

Maga a csoport az Egyesült Államok, Ausztrália, Franciaország, Kanada, Németország, Japán, Olaszország, az Egyesült Királyság és az Európai Bizottság vezető pénzügyi és igazságügyi tisztviselőiből áll.

Céljaik között szerepel, hogy mindinkább elszigeteljék Oroszországot a globális pénzügyi rendszerben, ami megnehezíti a Kreml számára, pénzeszközeinek a világpiacon történő felhasználását. A REPO kiemelte, hogy továbbra is keresik a gazdag és befolyásos oroszok tulajdonában lévő javakat.

A Nyugat az Egyesült Államok vezetésével, valamint az Európai Unió, Nagy-Britannia, Kanada és Japán aktív részvételével február vége óta vezette be szankcióit Moszkva ellen, beleértve az orosz bankok leválasztását a nemzetközi SWIFT-rendszerről. Az EU hat korlátozó intézkedéscsomagot hozott Oroszországgal szemben, ezek közül az utolsó a blokk országainak az orosz olajimport fokozatos megszüntetését írja elő.
 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: