KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A New York Times húsvéti üzenete: mondjunk le Istenről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A balliberális média nemzetközi zászlóshajójának számító New York Times éppen húsvétkor közölt egy véleménycikket, amelyben arról írnak, hogy ideje lemondanunk Istenről.
A felháborító időzítéssel közölt publicisztika nem az egyszerű ateista narratíva alapján szólítja fel az olvasókat erre, hanem ennél is tovább menve Istent teszi felelőssé a háborúkért és a szenvedésekért. Igen, eljutottunk arra a pontra, amikor a liberális mainstream már nem elégszik meg azzal, hogy tagadja a teremtő létezését, de kifejezetten gonosznak nevezi Istent.

„A háború idején javaslom, hogy mondjunk le Istenről” címmel a cikk azt állítja, hogy Isten felelős a „háborúért és az erőszakért”, az „elnyomásért és a szenvedésért”, és azt javasolja, hogy az emberek ne tanítsák többé a gyerekeket róla. A Breitbart idézi a szerző, Shalom Auslander – aki kiábrándult a New York-i vallásos zsidó közösségben való neveltetéséből – következő érvelését:

Isten, úgy tűnik, széles ecsettel fest. Ő hengerrel fest. A rabbink szerint Egyiptomban még az elsőszülött marhákat is megölte. Megölte a teheneket. Ha halandó lenne, a zsidók, keresztények és muszlimok Istenét Hágába hurcolnák. És mégis dicsőítjük őt. Utánozzuk őt. Könyörgünk a gyermekeinknek, hogy legyenek olyanok, mint ő. Talán most, amikor rakéták záporoznak, és halottakat találnak tömegsírokban, itt az ideje, hogy abbahagyjuk ennek a gyűlölködő Istennek az utánzását. Talán abbahagyhatjuk brutalitásának dicsőítését. Talán most van itt az ideje, hogy megtanítsuk a gyermekeinket arra, hogy áthidalják Istent – hogy a lehető legkevésbé hasonlítsanak rá. (…) Az istenek megölése egy olyan ötlet, ami mögé én is oda tudok állni.

Ha ilyesfajta írások megjelenhetnek Amerikában, majd aztán elmarad a hatalmas felháborodás, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy Nyugaton egyre többen fordulnak el Istentől – kommentálta a hírt a 888.hu.

Forrás: 888.hu; Fotó: New York Times

Pesti Srácok

Ez is érdekelheti:  Eurasia Center: A geopolitikai mozgások mesterei?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük