KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A németek nem bíznak saját médiájukban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Bertelsmann Intézet szociológiai felmérésének közzétett eredményei szerint a német állampolgárok mintegy 40%-a véli úgy, hogy a német média álhíreket terjeszt – írja a Bild.

A megkérdezettek csaknem fele bizonytalankodott azzal kapcsolatban, hogy az interneten közzétett információk általában igazak. Ugyanakkor minden harmadik válaszadó azt mondta, hogy az elmúlt hónapokban legalább egyszer felismerte a dezinformáció jeleit a hírlapokban.

Ugyanakkor a németek szerint dezinformációt terjesztők között vannak német politikusok. A megkérdezettek körülbelül fele (50%) az álhírek egyik fő terjesztőjének nevezte a német médiát. A válaszadók több mint 53%-a egyetértett azzal az állítással is, hogy hamis információkat külföldi kormányok és államfők is terjesztenek.

A felmérés eredményei szerint a német állampolgárok több mint harmada (34%) is úgy gondolja, hogy a német kormány felelős a német médiában megjelenő dezinformációkért.

A válaszadók mintegy 43%-a a médiában is „átlagos bizalmat” nyilvánított. A szociológiai központ szerint azok, akik szkeptikusak a kiadványok által terjesztett hírek megbízhatóságával kapcsolatban, inkább a közösségi oldalakról kapnak információkat.

A felmérésben 5000 ember vett részt.

Február végén a Bertelsmann Intézet nyilvánosságra hozta annak a tanulmánynak az eredményét, amely a németországi fiatalok hazájuk politikai intézményeihez való viszonyulásában romlott. A felmérés szerint minden második 18 és 30 év közötti válaszadó (52%) bizalmatlanságot fejez ki a német kormánnyal szemben, 45% pedig nem bízik a Bundestagban. Ugyanakkor a fiatalok körében 60 százalékos volt a német médiával szembeni bizalmatlanság.

Budapest Online

Kiemelt kép: pixabay

 

Ez is érdekelheti:  Csak egy alpolgármester fogadta a Kínába érkező német kancellárt (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük