KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

A német védelmi miniszter a „legrosszabb forgatókönyvre” figyelmeztet az amerikai választások kapcsán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az európai NATO-tagok a 2024-es amerikai választások után akadályokba ütközhetnek Kijev támogatását illetően – figyelmeztetett Boris Pistorius német védelmi miniszter. Washington Ukrajnának nyújtott segélye a választási eredménytől függetlenül valószínűleg lecsökken – mondta a Welt am Sonntag című lapnak adott, szombaton megjelent interjúban.

Az Egyesült Államoknak 2024 után nagyobb figyelmet kell fordítania az indo-csendes-óceáni térségre, még akkor is, ha egy „Európa-párti” elnök nyeri a választásokat – mondta Pistorius, míg a legrosszabb esetben az a Nyugat Kijevnek nyújtott támogatásának végét jelentheti – figyelmeztetett.

„Amennyiben a legrosszabb [forgatókönyv] valósul meg, és egy Európától és a NATO-tól elhatárolódó amerikai elnök költözik a Fehér Házba, olyan kihívások elé nézünk, amelyek jelenleg elképzelhetetlenek” – mondta Pistorius. Európának ebben az esetben „kompenzálnia” kell majd a katonai blokk védelme iránti csökkentett amerikai elkötelezettséget – tette hozzá.

Pistorius azt is mondta, hogy Németország saját védelmi problémái addigra sem lesznek megoldva. Az ellátási és finanszírozási problémák, amelyekkel a német hadseregnek évek óta szembe kell néznie, 2030 előtt valószínűleg nem rendeződnek – jegyezte meg a miniszter. Azt is elmondta, hogy a hadsereg készletei korlátozottak, és elvetette, hogy több német gyártmányú harckocsit ígérjenek Ukrajnának.

A miniszter nem árulta el, hogy a legrosszabb forgatókönyvvel kapcsolatban melyik elnökjelöltre gondolt. Több prominens potenciális republikánus jelölt, köztük Donald Trump volt elnök is kétségbe vonta az Ukrajnának nyújtott további amerikai támogatás lehetőségét, ami aggodalmat keltett Kijevben.

Márciusban Trump azt mondta, hogy amennyiben újraválasztják, Kijevnek számolnia kell azzal, hogy nem sok pénzt kap majd tőlük. Egy másik potenciális jelölt, Ron DeSantis floridai kormányzó „területi vitának” minősítette a konfliktust, amelyben az Egyesült Államoknak nem áll érdekében részt venni.

Joe Biden amerikai elnököt, akinek kormánya tavaly 112 milliárd dollárnyi Ukrajnával kapcsolatos támogatást biztosított a kongresszustól, egyes republikánusok azért bírálták, amiért szerintük „biankó csekket” adott Kijevnek.

Ez is érdekelheti:  Halálos hajóbaleset történt Verőcénél - több halott és eltűntek is vannak

Március végén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az AP-nek azt mondta, hogy aggódik a potenciálisan csökkenő amerikai támogatás miatt, mondván:

„ha abbahagyják a segítségünket, nem fogunk győzni”.

AP: Zelenszkij elismerte, hogy fél az amerikai politikai változástól


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Boris Pistorius német védelmi miniszter © Global Look Press / Heiko Becker

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük