KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A NATO nukleáris fegyverhordozók bevetésével fenyegeti Oroszországot

A NATO atomfegyver hordozására is képes F-16-os vadászgépek bevetésére készül Oroszország ellen – jelentette a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön.

A gépek vezetésére ukrán pilótákat képeznek ki a NATO és az EU több tagállamában, köztük Dániában és Romániában.

Lavrov: Oroszország nukleáris fenyegetésként fogja kezelni az F-16-osokat Ukrajnában

Moszkva jegyzékben tájékoztatta a nyugati atomhatalmakat, az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Franciaországot, hogy az orosz fegyveres erők a hadműveletek közepette nem fogják vizsgálni, vajon a repülőgépek fel vannak-e szerelve nukleáris robbanófejekkel vagy sem, hanem a fenyegetés tényéből indulnak ki. Abból, hogy ilyen rendszerek hordozására képes eszközöket vetnek be ellenük.

A dpa német hírügynökség értesülése szerint jelenleg 30 ezer ukrán harcost képeznek ki az Európai Unióban. Közülük 25 ezren rövidesen befejezik a felkészülést.

Josep Borrell, az EU biztonságpolitikai főbiztosa a tagállamok külügyminisztereinek csütörtöki ülésén javaslatokkal áll elő arról, hogyan emelhetik magasabb minőségi és mennyiségi szintre a harcosok kiképzését, és mit vár el hozzá a tagállamoktól.

Borrell a NATO Oroszország ellen hozott vilniusi határozatait hajtja végre az EU-ban – jegyezte meg tudósítónk.

 

Bécs, 2023. július 20. csütörtök (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Air Force Base, SC két F-16 Fighting Falcon legurul a kifutón, mielőtt felszállna egy gyakorlatra 2023. március 15-én. / Fotó: Zachary Rufus, az Egyesült Államok légiereje

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük