KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: Oroszország nukleáris fenyegetésként fogja kezelni az F-16-osokat Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Moszkva nem hagyhatja figyelmen kívül az amerikai tervezésű F-16-os vadászgépek nukleáris képességét, amelyeket nyugati támogatói szállíthatnak Ukrajnának – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Azzal, hogy továbbra is egyre kifinomultabb fegyverekkel látják el Kijevet, „az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei megteremtik az Oroszországgal való közvetlen fegyveres összecsapás kockázatát, és ez katasztrofális következményekkel járhat”

– figyelmeztetett Lavrov a Lenta.ru-nak adott szerdai interjúban.

Az F-16-osok Kijevnek történő szállítására vonatkozó tervek a Nyugat eszkalációs lépésének újabb példája, és önmagában is „rendkívül veszélyes fejlemény” – jelentette ki.

„Tájékoztattuk a nukleáris hatalmakat – az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Franciaországot -, hogy Oroszország nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy ezek a repülőgépek képesek nukleáris fegyverek szállítására”

– folytatta a külügyminiszter.

„Semmilyen biztosíték [a Nyugat részéről] itt nem fog segíteni” – figyelmeztetett. A harcok során az orosz hadsereg nem fogja vizsgálni, hogy egy adott repülőgép fel van-e szerelve atomfegyverekkel vagy sem

– tette hozzá.

„Maga a tény, hogy ilyen rendszerek megjelennek az ukrán fegyveres erőknél, számunkra a Nyugat nukleáris területen történő fenyegetésének minősül”

– mondta Lavrov.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: a lengyel légierő F-16-os repülőgépei NATO-gyakorlaton ©  AFP / John Thys

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: